X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi proti Raptorsom: Laso

Trener Real Madrida je za medije spregovoril po tekmi z Raptorsi. Pablo Laso je poudaril, da ZDA zapušča “z lepimi vtisi na turnejo”, vendar je sedaj potrebno gledati naprej: “Turneja je končana in potreben bo miselni preskok za petkovo tekmo.” Na koncu je še dodal, da je njegova ekipa neprestano igrala na zmago: “Prišli smo tekmovat in zmagovat, pokazali smo, da smo imeli dobre možnosti.”

Pablo Laso ZDA zapušča z mešanimi vtisi iz zadnje tekme: “ZDA zapuščamo z mešanimi vtisi. Na obeh tekmah smo se trdo borili. Prejšnji dan smo imeli manj možnosti za zmago, danes pa smo jih imeli veliko več. Odstotki niso bili dobri, predvsem pri prostih metih, kjer smo grešili v ključnih trenutkih. 15 zgrešenih prostih metov na tako izenačeni tekmi je lahko usodnih. Na koncu smo storili še nekaj napak, vendar ni lahko, predvsem zaradi drugačnega načina igranja košarke in sojenja, ki je šlo zelo na roke nasprotniku.”

Še vedno so določene razlike med košarko, ki se igra v ZDA in tisto, ki se igra v Evropi: “Ameriška košarka je različna v veliko pogledih, predvsem se razlikuje pri sojenju in fizični pripravljenosti igralcev. V teh pogledih so nas močno nadigrali. V ostalih segmentih igre smo bili zelo izenačeni.” Laso je ob tem tudi čestital svojim igralcem in nasprotnikom za zmago: “Moja ekipa je danes odigrala dobro tekmo. Čestitam svojim igralcem, prav tako pa tudi igralcem Raptorsov za zmago.”

Kar se tiče same turneje po ZDA, je trener Real Madrida pojasnil, da je bila izkušnja pozitivna: “Generalno gledano odhajam iz ZDA zadovoljen z delom ekipe, vednar se zavedam, da so piprave sedaj za nami in da bo potrebno sprememba v razmišljanju in pripravi na petkovo tekmo. Tekme so zmeraj drugačne. Tokrat smo dominirali skozi veliko obdobij na tekmi, nadzirali smo ritem igre in velikokrat so bili nasprotniki rezultatsko za nami. So zelo “fizična” ekipa, zaradi česar smo zelo trpeli. Ko igraš proti ekipi iz NBA in obžaluješ zgolj stvari kot so zgrešeni prosti streli in določeni prekrški v napadu, potem odideš srečen. Sem smo prišli, da bi tekmovali in zmagali, z igro pa smo pokazali, da smo imeli tudi mi dobremožnosti.”

Na koncu je trener dodal še: “Ko si trener Real Madrida, braniš legendo kluba in celotno tekmo smo igrali na zmago, podobno kot prejšnji dan v Memphisu.”