X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid si v Torontu ni zaslužil poraza

Beli so s pomočjo Mirotiča, ki je dosegel dvojni dvojček, prišli zelo blizu zmage nad Raptorji iz Toronta, vendar so se njihovi upi v zadnji četrtini sesuli v prah. Na potek tekmo so imeli vpliv tudi sodniki, ki so Realu preprečili, da bi odlično tekmo zaključili z zmagoslavjem nad NBA ekipo.

Real Madrid je zaključil turnejo po ZDA z tesnim porazom proti ekipi iz Toronta. Ponovno so igrali odlično, a se jim je zmaga po 48 minutah dobre igre izmuznila iz rok. Veliko so k porazu pripomogli sodniki, ki so ko je bila tekma v odločilni fazi sodili v prid domačinom. Ekipa Pabla Lasa se je ponovno predstavila v dobri luči in se je do samega konca borila za zmago. K uspehu so pripomogli vsi igralci, še posebej pa je bil ponovno razpoložen Nikola Mirotič z 17 točkami in 12 skoki. Martiynas Pocius je dodal 15 točk. Kljub temu, da ZDA zapuščajo brez zmage, se bodo igralci Reala vrnili v Madrid z vedenjem, da se lahko kosajo z najboljšimi ekipami in igralci sveta. Tako bodo lahko v petek začeli z Evroligo, kjer bodo ponovno eni glavnih favoritov za osvojitev evropskega prestola.

Real je v Air Canada Center prišel z le enim namenom – osvojiti zmago.  Od prvega trenutka tekme so prevladovali na parketu s svojo hitrostjo . Odlično so zadevali iz igre, igrali obrambo in tudi veliko tekli. Tudi na gledalce niso pozabili in so z nekaj spektakularnimi akcijami dvorano spravili na noge. Najbolj navdušenih je bilo 200 navijačev Reala. Vsi igralci so se vpisali med strelce. Pod košem sta bila odlična Mirotič in Begič, z zunanjih položajev pa sta obrambo prebijala Llull in Carroll. Vodstvo Reala  je v 7. minuti znašalo že 10 točk.

Domači trener je bil prisiljen v minuto odmora in po odmoru so domačini zaustavili nalet gostov iz Madrida. Realu je le malce popustila pozornost in Kleiza ter Johnson sta to izkoristila. V nekaj minutah so bili v vodstvu že domačini in v 14. minuti je semafor kazal 31-22 v korist Raptorjev.

Laso je iskal rešitev in jo kmalu našel. Na igrišče je skupaj poslal Draperja in Rodrigueza, ki sta ponovno prinesla napredek k igri Reala. Kmalu je sledil alley-oop, ki ga je zaključil Slaughter in Real je bil nazaj v igri za zmago. Sledile so tri zaporedne trojke Draperja, Rudyja in Pociusa. Polčas se je končal z 50-48 v korist domačinov.

Postanek v garderobi ob polčasu je koristil obema ekipama. V tretji četrtini sta obe ekipi začeli odlično v napadu in uspešni meti z razdalje so kar deževali. Najprej so tri trojke za Raptorje zadeli Calderon, Bargniani in Fields. Razlika je kmalu znašala 10 točk v korist domačinov, nato pa je sledil odgovor Reala. Nato pa je reprezentant Litve Pocius na hitro dosegel 7 točk in rezultat je bil ponovno skoraj izenačen. Po tretji četrtini je bila razlika je 2 točki v korist Toronta.

V zadnji četrtini je Real računal na zmago. Niso pa računali na vmešavanje sodnikov. Problematičen je bil predvsem Fitzgerald, ki na svojem dresu nosi številko 35. Kazalo je, kot da se je odločil, da želi postati glavna zvezda tekme. Njegova presoja je bila slaba in tehnična napaka, ki jo je dosodil Mirotiču je bila kaplja čez rob. Realu je pobralo voljo in Toronto je na krilih Andersona in Rossa odločil tekmo v svojo korist. Kljub odlični predstavi je Real na koncu izgubil tekmo z 102-95.

Statistika tekme

TORONTO RAPTORS 102 (29+21+25+27): Calderón (9), Fields (7), DeRozan (18), Bargnani (14) y Gray (4) –cinco inicial- Acy (0), Anderson (7), Davis (3), Johnson (12), Kleiza (2), Lucas III (16), Magloire (0), McNeal (0), Ross (10), Valanciunas (0) y Wright (0).

REAL MADRID 95 (22+26+25+22): Llull (10), Carroll (7), Rudy (10), Mirotic (17) y Begic (6) – cinco inicial- Rodríguez (6), Suárez (5), Pocius (15), Draper (4), Slaughter (6), Reyes (9) y Hernangómez (-).