X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

19 Realovih igralcev poklicanih v reprezentance

Casillas, Ramos, Arbeloa, Albiol, Ronaldo, Pepe, Coentrao, Özil, Di Maria, Higuain, Benzema, Modrić, Marcelo in Kaka so bili vpoklicani v svoje državne reprezentance, medtem ko se bodo Varane, Nacho in Morata pridružili selekcijam U-21.

V  tednu reprezentančnih tekem se bo 19 igralcev Real Madrida  pridružilo njihovim državnim ekipam za kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo v Braziliji, ki bo leta 2014. Casillas, Ramos, Arbeloa, Albiol in Alonso bodo igrali za Španijo; Ronaldo, Pepe in Coentrão za Portugalsko; Özil in Khedira za Nemčijo; Di Maria in Higuain za Argentino; Modrić za Hrvaško; Benzema pa se bo pridružil francoski reprezentanci. Marcelo in Kaka bosta nastopila na dveh prijateljskih tekmah, medtem ko bodo Varane, Nacho in Morata zaigrali v zaključnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 21 let s Francijo in Španijo.

Španija za bo pomerila z Belorusijo v Minsku

Casillas, Ramos, Albiol, Arbeloa in Alonso bodo igrali za Španiji v njihovi drugi tekmi za Svetovno prvenstvo 2014 proti Belorusiji v Minsku. Po tem ko so premagali Gruzijo na prvi tekmi, bodo poskušali doseči še drugo zmago, ki bi jih izenačila s Francijo, vodilno v skupini I z eno tekmo več. Proti Franciji se bodo pomerili na Vicente Calderonu 16.oktobra.

Tekma

Stadion

Datum

Belorusija-Španija

 Dynamo (Minsk)

Petek 12. oktober
20:00 h

Španija-Francija

Vicente Calderón (Madrid)

Torek 16. oktober 21:00 h


Rusija in Severna Irska bosta naslednji nasprotnici Portugalske

Paulo Bento je vpoklical Pepeja, Ronalda in Coentrao-a za naslednji dve tekmi v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji. Portugalska ekipa bo igrala z Rusijo v Moskvi pomembno tekmo za vrh, saj so trenutno oboji pri šestih točkah. Štiri dni kasneje se bodo doma srečali še s Severno Irsko.

Tekma

Stadion

Datum

Rusija-Portugalska

Luzhniki
(Moskva)

Petek 12.oktober
16:00 h (C+ Liga ob 16:55 h)

Portugalska-Severna Irska

Do Dragão
(Porto)

Torek 16.oktober
21:45 h


Özil in Khedira bosta Nemčiji pomagala ostati neporažena

Nemčija, ki je zmagala prvi dve tekmi v skupini C, se bo na naslednji tekmi srečala z Irsko. Prva tekma bo odigrana v Dublinu, medtem ko bo Nemčija drugo tekmo odigrala doma v Berlinu proti Švedski 16.oktobra.

Tekma

Stadion

Datum

Irska-Nemčija

Aviva
(Dublin)

Petek 12.oktober
20:45 h (Gol T)

Nemčija-Švedska

Olimpijski stadion
(Berlin)

Torek 16.oktober
20:45 h (Gol T)


Hrvaška bo moči merila z Makedonijo in Walesom

Luka Modrić je bil vpoklican v hrvaško reprezentanco, da odigra kvalifikacije za svetovno prvenstvo proti Makedoniji in Walesu. Hrvaška je v težki skupini A, kjer so s štirimi točkami izenačeni s Srbijo in Belgijo. Modrić bo igral proti Makedoniji doma in na to v gosteh proti Walesu.

Tekma

Stadion

Datum

Makedonija-Hrvaška

Philip II Arena
(Skopje)

Petek 12.oktober
20:30 h

Hrvaška-Wales

Gradski (Osijek)

Torek 16.oktober 19:00 h


Francija: Prijateljska tekma proti Japonski in kvalifikacijska proti Španiji

Benzema  bo igral proti Španiji na svoji tretji kvalifikacijski tekmi za Francijo v tem ciklusu, vendar ga najprej čaka tekma proti Japonski na prijateljskem obračunu v Parizu v petek. Francija in Španija se bosta srečali na Vicente Calderonu 16.oktobra, kjer bomo videli kdo bo zasedel vrh skupine I, kar obeta razburljivo tekmo.

Tekma

Stadion

Datum

Francija-Japonska

Stade de France
(Pariz)

Petek 12.oktober
21:00 h

Španija-Francija

Vicente Calderón (Madrid)

Torek 16.oktober
21:00 h


Higuain in Di Maria se bosta s svojo reprezentanco pomerila z Urugvajem in Čilom

Angel Di Maria in Higuain sta bil vpoklicana v argentinsko izbrano vrsto pred dvema pomembnima tekmama v južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Tekmi bosta odigrani v naslednjih petih dnevih. Argentina, ki trenutno vodi v skupini, bo igrala proti Urugvaju in Čilu 13. in 17.oktobra v Mendozi in Santiago de Chile.

Tekma

Stadion

Datum

Argentina-Uruguaj

Malvinas Argentinas
(Mendoza)

Sobota 13.oktober
02:00 h

Čile-Argentina

Nacional Julio Martínez
(Santiago de Chile)

Sreda 17.oktober 02:05 h


Marcelo in Kaka: Dve prijateljski tekmi proti Iraku in Japonski

Brazilski selektor Mano Menezes je vpoklical Marcela in Kakaja za dve prijateljski tekmi proti Iraku in Japonski. Prva tekma bo odigrana v švedskem mestu Malmoe 11.oktobra, druga pa pet dni kasneje v Breslaviji na Poljskem.

Tekma

Stadion

Datum

Brazilija-Irak

Swedbank
(Malmoe)

Četrtek 11.oktober
20:30 h

Brazilija-Japonska

Miejski
(Breslavia)

Torek 16.oktober
14:10 h


Varanejeva francoska reprezentanca do 21 let bo igrala na Norveškem

Kvalifikacije za evropsko prvenstvo U-21, ki bo v Izraelu, se bližajo koncu, tako da bo Varane s Francijo igral proti Norveški. V »play-off-u« bo napredovalo sedem ekip v žreb za zaključno fazo tekmovanja(odigrana bo med 5. in 18. junijem na štirih stadionih). Žreb bo potekal 28.novembra v Izraelu. Najprej pa seveda Varaneja čakata že omenjeni tekmi proti norveški reprezentanci U-21, najprej 12.oktobra doma v Le Havru in potem v gosteh v Drammeneju 16.oktobra.

Tekma

Stadion

Datum

Francija-Norveška

Océane
(Le Havre)

Petek 12.oktober 18:45 h

Norveška-Francija

Marienlyst
(Drammen)

Torek 16.oktober18:00 h


Nacho Fernandez in Morata sta skupaj s špansko ekipo U-21

Nacho in Morata se bosta skupaj s špansko U-21 reprezentanco, ki je tudi aktualni prvak, pomerila z Dansko v kvalifikacijah za U-21 evropsko prvenstvo v Izraelu. Lopeteguijevi igralci bodo prvo tekmo igrali v Burgosu, drugo pa v Aalborgu na Danskem. Danska je trenutno druga v skupini 4.

Tekma

Stadion

Datum

Španija-Danska

El Plantío
(Burgos)

Četrtek 11.oktober
20:45 h

Danska-Španija

Aalborg
(Aalborg)

Torek 16.Oktober
18:30 h