X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Jesé

Jese: »Naši navijači si zaslužijo, da Castilla zmaguje in igra dobro.«

 »Ni bilo boljšega možnega načina, da proslavim svojo petdeseto tekmo s Castillo kot pa osvojiti tri točke proti Herculesu,« je dejal napadalno usmerjeni igralec Realove druge ekipe.

Jese je bil gost na programu »La Fabrica« po tem, ko je Castilla odpravila Hercules z 2-4. Krilo Reala je odigralo svojo 50.tekmo z rezervno ekipo belih proti rivalu iz Alicanteja, kjer je Jese zadel tudi zadnji gol na tekmi. Igralec iz Kanarskih otokov je povzel Realova zadnja dva zadetka s katerima so prišli do preobrata: »Pri tretjem zadetku, ki ga je zabil Morata, je imel vratar Herculesa malce smole, ampak kljub temu je Alvaro zaključil hladno in samozavestno. Pri mojem golu sem kontroliral žogo, si skušal pridobiti nekaj prostora od branilca in izkoristil to, da vratar ni pričakoval mojega strela.«

Proti Herculesu ste igrali ste svojo 50.tekmo s Castillo…

Da, dosegel sem to število tekem in ni boljšega možnega načina za proslavo kot zmaga in nove tri točke.

Kakšna je bila tekma na stadionu Rico Perez?

Bilo je težko premagati Hercules na domačem stadionu. V tekmo smo šli napadalno in čeprav so proti nam zadeli dvakrat v prvem polčasu, smo uspeli domov odnesti vse tri točke.

Nujno je bilo prejeti zadetek, da je ekipa reagirala…

Prvi gol Herculesa nas je malo šokiral, saj ga nismo pričakovali. To je koristno za nas, da bomo naslednjič šli v tekmo bolj agresivno. Zadetek Denisa malo pred koncem prvega polčasa je bil ključen in od tedaj naprej smo začeli igrati bolje in imeti žogo več v naši posesti. Tudi Jesus je naredil dve odlični obrambi. Druga je bila še posebej pomembna za našo zmago, saj ne bi bilo več veliko časa, da se odzovemo na prejet zadetek.

Casado je zadel odličen gol iz prostega strela, izenačil izid, in kasneje je zadel še Morata ter vi…

Casado ima zelo dober udarec, to je bil fantastičen zadetek. Vratar leta žoge ni mogel predvideti, saj je bil udarec odličen. Pri tretjem golu, ki ga je dosegel Morata, je bil vratar malce nesrečen, čeprav je bil Alvaro zelo hladen in učinkovit pri strelu. Pri mojem golu sem kontroliral žogo, si skušal pridobiti nekaj prostora od branilca in izkoristil to, da vratar ni pričakoval mojega strela

Kako se Castilla znajde v tej kategoriji?

S tekmami postajamo boljši in boljši in vedno bolj igramo kot ekipa. Bilo je težko spreobrniti izid na tekmi proti Herculesu po zaostanku z 2-0. Uspeli smo štirikrat zadeti, vendar moramo najti konstantnost v obrambi. Trener ima zaupanje v vse nas, skuša nas popravljati pri napakah in ima prav kadar reče, da ne smemo delati napak, ki jih naredimo. Druga liga ni lahka in moramo se truditi biti čim višje na prvenstveni lestvici.

Kakšni so vaši spomini na vašo prvo tekmo v Castilli v januarju leta 2011 in kako ste se spremenili od takrat?

Bila je tekma proti Univerzi de las Palmas in od takrat sem pridobil mnogo izkušenj v različnih tekmah. Napredoval sem v obrambi in pri mojem ekipnem delu. V mlajših selekcijah sem bil bolj individualističen. Pomembno je vedeti kdaj je potrebno storiti kakšno potezo sam in kdaj je potrebno pomagati ekipi.