X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Na Kitajskem odprta največja nogometna akademija

Fundacija Real Madrida je na Kitajskem odprla največjo nogometno akademijo na svetu.

Florentino Perez in nekaj igralcev iz prve ekipe so poslali sporočilo podpore.

Od te sezone naprej bodo lahko kitajski navijači uživali v največjem nogometnem kompleksu na svetu. Zahvaljujoč sodelovanju med Realovo fundacijo ter kitajskima kluboma iz njihove Super Lige Guangzhou Evergrandeju in Soxni, bo lahko več kot 3000 dečkov in deklic med desetim in osemnajstim letom izpopolnjevalo svojo nogometno znanje s pomočjo Realovih trening metod in športnih vrednot, ki ji predstavlja Real Madrid Fundacija. Florentino Perez, Realov predsednik, in igralci Kaka, Pepe, Casillas, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo ter Marcelo so poslali pismo s čestitko ob tem pomembnem odprtju. Akademija, ki je locirana severno od mesta Guangzhou, v večjem urbanem območju Qingyuana, pričakuje da bo sprejela več kot 10,000 otrok v osmih letih.

Predsednik Real Madrida se je izrazil, da je to pomemben korak v sodelovanju Španije s Kitajsko, kjer nogometni interes nadaljuje z rastjo: »Prepričan sem, da bo to sodelovanje pripomoglo, da se dvigne raven nogometa na Kitajskem in bo razširilo vse vrednote, ki obkrožajo šport. Z odprtjem največje akademije za trening na svetu bomo izpolnili sanje, ki so se začele lani in na katerih smo delali več mesecev. Hvaležen sem za vaš doprinos k temu, da ste zagotovili uspešnost projekta.«

Sporočilo nogometašev belega baleta je vzbudilo veliko zanimanje in navdušenje med tisočimi oboževalci, ki so se udeležili odprtja: »Nogomet je zabava in ekipno delo. V »Evergrande-Real Madrid Foundation« akademiji se boste naučili športnih vrednot.« Dogodka so se udeležili tudi visoki uradniki iz kitajske vlade, ki so prispeli neposredno iz Beijinga, saj smatrajo to akademijo kot zgleden primer za nacionalni projekt za razvoj nogometa na Kitajskem.

Športni kompleks, kjer je postavljena nogometna akademija, je šola zgrajena s strani družbe Evergrande, ki bo nudila tudi urejen pouk osnovne in srednje šole. Kompleks prav tako vsebuje tudi 26 nogometnih igrišč, ki se bodo tekom leta povečala na številko 76.