X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Benzema je najboljši asistent letošnje sezone

Karim Benzema je eden izmed tistih napadalcev, ki zraven neprestanega ogrožanja vrat nasprotnika, skrbi tudi za izjemne podaje soigralcem. To je ponovno dokazal na zadnjih dveh tekmah proti Ajaxu in Barceloni, kjer je kar trikrat izjemno podal v prostor, vse tri podaje pa je Cristiano Ronaldo spremenil v zadetek. Skupaj s podajo, s katero je na tekmi proti Granadi našel Higuaina, ima Benzema že štiri asistence, s čimer je najboljši asistent letošnje sezone.

Le malo napadalcev poseduje Benzemajevo sposobnost, da se tako poveže z delom ekipe in da pripravi toliko priložnosti za svoje soigralce. Njegovo partnerstvo s Cristianom Ronaldom je bilo na zadnjih dveh tekmah naravnost odlično. Ob zmagi proti Ajaxu z rezultatom 4-1, je Francoz za Portugalca pripravil prvi in tretji zadetek. Prav tako je Benzema odlično asistiral Ronaldu ob prvem zadetku na minulem El Clasicu.

Omenjenim  podajam moramo prišteti še izjemno podajo, s katero je na tekmi proti Granadi našel Higuaina. Francoz ima letos tako na svojem računu že štiri asistence, sledita pa mu Di Maria s tremi in Özil z dvema. Benzema je v klub prispel v poletju 2009 in je od takrat za merengueje zabil 70 zadetkov, dosegel pa je tudi 27 asistenc. Njegove številke kažejo na izjemen prispevek k ekipi, tako v smislu zadetkov kot v smislu asistenc.