X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

85-78 in velik preobrat Real Madrida

Rudy Fernández, z 23 točkami, 4 skoki in 25 valoracije, ter Nikola Mirotić z 18 točkami, 8 skoki in 22 valoracije, sta bila odločilna za zmago nad Panathinaikosom.

Real Madrid je začel brez zadržkov, intenzivno, a že po prvih minutah se je za Lasove fante začelo trpljenje, s katerim so morali igrati, če so hoteli odnesti prvo zmago v Euroligi. Rudy, spektakularen celo tekmo, je v prvih minutah ogrožal grški koš, a Diamantidis, ki se je zavedal da morajo oni biti tisti, ki bodo nadzorovali tekmo, in odlični Schortsanitis, skupaj z Bramosom, Pankom in Tsartsarisom so prevzeli vajeti igre v svoje roke. Real Madrid je pogumno stopil v drugi polčas, na čelu z Draperjom se je začel preobrat. Na koncu je semafor kazal 85-78, izpostaviti gre, dva igralca, ki bosta to sezono igrala glavno vlogo v Real Madridu: Rudy (23 točk) in Mirotic (18 točk).

Brez opozorila, je Real Madrid začel na nož, Rudy je bil odličen v prvih minutah. Met za dve točki in dve trojki v dveh minutah in 8-0 na semaforju, sta jasno ponazarjali kakšne namere ima Balearec, ki je s svojo kvaliteto delal škodo pod grškim košem. Pedoulakis je moral zaradi odličnega madridskega začetka premešati igralce na igrišču in nanj poslal svoje oržoje: Schortsanitisa, ki je zadel prve točke za grško ekipo. Z njim in Diamantidisom je Panathinaikos obrnil stvari sebi v prid. Pogumno so izkoristili krizne minute madridske ekipa v napadu, tako so Grki na čeli z “Big Sofo” pod košem in Diamantidisom z zunanjih položajev naredili delni izid 0-12 in semafor je bil praktično izenačen.

Po prvi četrtini je bilo 22-20, Lasov  Madrid je moralo znova pokazati svojo igro z začetka tekme, hitro igro protinapadov, a Schortsanitis je bil nerešljiva uganka. Grški center je skupaj z Pankom in Tstartsarisom ter neustavljivim Diamantidisom, popeljal Grke v vodstvo. Na odmor so odšli s prednostjo 9 točk. (35-44).

Odmor je ‘prerodil’ bele. Z hiperaktivnim Draperjom, ki je tekel, zadeval, blokiral strele, kradel žoge in odigral odlično tudi v obrambi, so se beli ponovno vrnili v igro. Delni izid 13-2 v prvih minutah, je primoral grško klop na zgodnji time-out, ki je le  nemočno opazovala kako ekipa na igrišču izgublja priložnost za priložnostjo. Druga dobra novica za Lasovo ekipo, ki je ponovno kontrolirala tekmo je bila, da se je pojavil do takrat nevidni Nikola Mirotić. Španski-črnogorec je izvedel nekaj zaporednih akcij in jih zaključil s košem, tako da je hitro prišel do 12 točk. Kljub temu sta Bramos in Schortsanitis še vedno bila neustavljiva. V zadnjih 10 minut sta obe ekipi vstopili z enakovredno igro in izenačenim rezultatom.

Napetost je bila blizu vrelišča, saj je v zraku visela prva evropska zmaga v sezoni, beli so v zadnjih 10 minutah na igrišče poslali svoja najmočnejša orožja. A stvari se niso začele optimistično, Panatihinaikos je z trojko Bramosa vodil za 4 točke. Real Madrid se je zresnil in pokazal svojo intenzivnost v napadu. Po tretji osebni napaki Schorstanitisa, ki ga je posedla na klop, so beli začeli na veliko zadevati. Prvi je bil Slaugther, pa Llull, ki sta mu sledila Carroll, Mirotic in ponovno Carroll po odlični prestreženi  žogi Rudya… Končno, kljub velikemu odporu Grkov, je bilo vse odločeno. Zmaga je ostala v Madridu, kar pomeni odličen začetek evropske sezone. Težko prigarana zmaga, ki je bila možna zahvaljujoč odličnemu drugemu polčasu.

REAL MADRID 85 (22+13+24+26): Llull (15), Rudy Fernández (23), Suárez (-), Mirotic (18) y Slaughter (8) -cinco inicial-; Sergio Rodríguez (4), Carroll (7), Pocius (-), Begic (2), Draper (4), Reyes (4) y Hernagómez.

PANATHINAIKOS 78 (20+24+16+18): Ukic (6), Diamantidis (13), Maciulis (6), Panko (10) y Armstrong (-) -cinco inicial-; Lasme, Bramos (8), Schortsanitis (23), Tsartsaris (10), Kitchen (2), Xanthopoulos, Giannopoulos y Skordilis (-).