X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid se vrača k Ligi Endesa

Beli, vodilni na lestvici, bodo doma igrali proti Mad-Croc Fuenlabrada, na derbiju v katerem bodo poskušali ostati  nepremagani. (danes 19:00h)

V manj kot 48 urah bo Real Madrid odigral svojo 4 tekmo ta teden. Vrača se k domači ligi, po turneji po ZDA in debiju v Euroligi. Beli bodo morali ponovno zamenjati čip, za dvoboj proti ‘los fuenlabreños’ v tretjim krogu lige. Derbi, ki je letos najbolj neenakovreden, vodilni na tabeli proti 18. uvrščeni ekipi. Ekipa z najboljšo valoracijo, proti ekipi z najslabšo. Kljub temu Lasovim fantom ne bo lahko, predvsem se bodo morali zoperstaviti utrujenosti, ki se je nabrala v začetni fazi sezone, po spektakularnem začetku le-te(5 zmag na petih tekmah). Poskušali bodo podaljšati niz osmih sezon neporaženosti na domačem igrišču na tekmah proti Mac-Croc Fuenlabrada.

Real Madrid se vrača na prizorišče debija v Euroligi in lahko računa na pomembno podporo svojih navijačev v iskanju svoje tretje zmage v Ligi Endesa. Nasprotnik ni grška ekipa. El Mac-Croc Fuenlabrada prihaja v Palaci de los Deporets brez ene same zmage, čeprav so v preteklosti derbiji med Fuenlabrado in Real Madrid bili zelo napeti. Čeprav je res, da so beli že osem let zapored proti Mac- Croc Fuenlabradi na domačem igrišču nepremagani. Od sezone 2003- 2004 dalje, se Fuenlabrada vrača praznih rok iz Madrida, v 21 srečanjih med tema dvema kluboma so Fuenlabradci zmagali samo dva krat.

STATISTIKA PRED TEKMO

Ekipa

Pozicija

T

Z

P

+

+/-

Real Madrid

2

2

0

179

139

+40

Mad Croc Fuenlabrada

18º

2

0

2

136

172

-36

Pričakuje jih vodilni Real Madrid. Ekipa, ki je z veliko mero superiornosti opravila s svojima prvima dvema tekmama v domačem prvenstvu, proti Unicaji in Blancos de Rueda Valladolid. Ekipa, ki je našla defenzivno ravnotežje, zaradi česar je lani hudo trpela in okrepila svojo ofenzivno moč s prihodom Rudy Fernándeza. Tekma Porfiria Fisaca je v težki situaciji, nasproti Real Madridu bo stala ekipa z najslabšo obrambo v prvenstvu (86 točk v povprečju) medtem, ko je Real Madrid najbolj strelsko razpoložena (skoraj 90 v povprečju).

Beli imajo v trojkah eno od svojih uničujočih orožij. Če so razpoloženi (povprečje več kot 50% za črto 6.75) lahko odločijo tekmo z enim izmed svojih spektakularnih strelskih nizov. Mirotić, Llull, Sergio Rodríguez, Draper in Pocius zadenejo več kot polovico svojih metov. Zanimivo je, da dva najbolj zanesljiva strelca z teh položaj, Rudy in Carroll, še nista pokazala celotnega repertoarja v ligi. Ofenzivni viri Real Madrida so skoraj neomejeni. Llull, Rudy in Mirotic (trenutno igralec z najvišjo valoracijo v ligi, v povprečju 20 točk in 6.5 skokov na tekmo) so ofenzivne reference, ampak vedno se jim pridruži kakšne soigralce v najbolj krznih minutah.

POVPREČJE
EKIPA DOS. TOČK PREJ. TOČK SKOKOV ASISITENC BLOKAD UK. ŽOGE IZ. ŽOGE
Real Madrid 89,5 69,5 30,5 15 5,5 12,5 14,5
Mad Croc Fuenlabrada 68,0 86,0 35,5 12 2 5 17

Izboljšava v obrambi je bele letos naredila še močnejše. Defenzivno ravnotežje je eden od ključev uspeha te ekipe, kar se je lepo videlo v preobratu proti Panathinaikosu. Na tekmo prejema manj kot 70 točk, kar je posledica obrambe, ki ne izgublja veliko žog in je vodilno moštvo v kradenju žog in blokad. Draper, Rudy in Slaughter so dali dodatno agresivnosti obrambi Real Madrida, ki bo morala posebej paziti na trojec Colom- Feldeine- Mainoldi. Omenjeni trije igralci so nosilci igre ‘los fuenlabreños’, ki lahko računa tudi na pomoč Gladyra z zunanjih položajev, Gladyr je zmagovalec meta za tri točke.

Madridista Jaycee Carroll, ve da se srečujejo z rivalom, s katerim so vedno imeli težave: “Fuenlbrada, ki jo jaz poznam od kar sem prišel v Španijo, je ekipa prepričana, da lahko premaga vsako ekipo in ne verjamem, da se je to spremenilo”. Američan verjame, da bo ključ do zmage na tekmi obramba: “Za ponovno zmago, moramo vklopiti vseh 5 čutov v napadu”.