X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Castilla bo nocoj poskušala zabeležiti novo zmago

Druga ekipa Reala se bo nocoj borila, da bi sebi in svojim navijačem priborila novo zmago na domačem stadionu Di Stefano proti Las Palmasu, ki je na lestvici trenutno v coni izpada.

Deveto ligaško kolo čaka nocoj Real Madrid Castillo, ki se bo srečala na stadionu Alfredo Di Stefano z novim nasprotnikom, ki se trenutno nahaja v coni izpada in ima le eno zmago. Ekipa belih bo skušala osvojiti tretjo domačo zmago proti Las Palmasu(21:00, Marca TV), da bi še naprej osvajala točke za napredovanje po lestvici. Da bi ji to uspelo, je Toril vpoklical 18 igralcev, ki si bodo prizadevali, da bodo tako nevarni za nasprotnikova vrata kot so bili prejšnji teden proti Herculesu.

Danes nas čaka novi obračun na stadionu Alfred Di Stefano, kjer je druga ekipa Real Madrida dosegla v tej sezoni dve zmagi in dva poraza. Castilla se more potruditi, da ne bo spet odvisna od sreče, ki jih je zapustila v prejšnji domači tekmi proti Ponferradini in da bodo nadaljevali z dinamično igro, ki jih je vselej krasila na domačem igrišču. V to tekmo Torilova ekipa vstopa kot najboljša strelka Lige Adelante z 18 goli, pri čemur jih je 9 od tega bilo doseženih na tem stadionu. Borja, Juanfran in Jese so dosegli vsak po dva zadetka, Morata in Denis pa po enega.

Velika zmaga – z vključenim povratkom- proti Herculesu prejšnji ponedeljek, kjer so beli dosegli štiri zadetke,  je poživila ekipo v smislu njenih ciljev v tej sezoni. »Naši navijači si zaslužijo, da vidijo Castillo zmagovati in igrati lepo,« je povedal vodilni strelec prvenstva Jese po tekmi v Alicanteju. To bo težka tekma za bele, saj je ekipa iz Kanarskega otočja zmagala vsako ostalo tekmo, ki sta jo odigrali. Ko je Castilla zadnjič igrala proti Las Palmasu, to je bilo v drugi ligi leta 2006-2007, je slednji zmagal na njihovem igrišču, zato je ekipa, ki jo vodi Toril, odločena da se maščuje.

Toril je vpoklical 18 igralcev za to tekmo. Zaradi poškodb manjkajo naslednji igralci: Antonio Martinez, Rios in Oscar Plano. Morata, Nacho in Denis bodo prav tako manjkali na tekmi, saj so bili vpoklicani v svoje reprezentance za kvalifikacijske teme.

Tekmec, Las Palmas, je v nezavidljivem položaju, saj so na lestvici na mestih izpada s šestimi točkami in le eno zmago. Točka, ki so jo osvojili na prejšnji tekmi proti Barceloni B, je dvignila njihovo samozavest pred obiskom Madrida, kjer upajo da bodo osvojili nove tri točke, ki bi jim pomagale, da bi se dvignili na lestvici.. Ekipa iz Kanarskega otočja, ki je napredovala v Ligo Adelante šest sezon nazaj, zaupa v svoje ofenzivne sposobnosti Thievya in Chrisantusa, ki sta dosegla prvi tri in drugi dva gola. Ta dva igralca sta zadela več kot polovico golov ekipe, ko jo vodi Sergio Lobera.

Ekipa

Mesto

Točke

T

Z

Re

P

Gd

Gp

RM Castilla

11º

12

8

4

0

4

18

17

Las Palmas

19º

6

8

1

3

4

8

17