X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Essien

“Upam da lahko pripomorem  k osvojitvi la Décime”, komentira novi igralec belih.

Essien je eden od dveh novih igralcev Real Madrida v novi sezoni in že po 45 dneh kot madridista je Ganec komentiral svoja dosedanja doživetja v klubu v intervjuju objavljenem na svoji spletni strani (www.michaelessiengh.com). “Mourinho se sploh ni spremenil. Od igralcev pričakuje, da trdno delajo in vedno od njih zahteva maksimum, vedno 100%. Njegova želja je zmagati v vseh možnih tekmovanjih, je rojen zmagovalec in to se ne more spremeniti. Vedno sem imel dober odnos z njim”, trdi Ganec.

Trener in nogometaš sta se spoznala v Chelsea-u, Essien priznava, da je to zelo olajšalo njegov prihod k belim. “Ni nobena skrivnost, da je imel Mourinho pomembno vlogo v moji karieri, od kar me je pripeljal v Anglijo. Bil je tako dober, da me je pospremil na dobrodelno pot v Gano, ko sva bila skupaj v Chelsea-u. Tako da, ko je pokazal zanimanje za moj prihod v Madrid, sploh nisem razmišljal. Seveda so se prvo morali dogovoriti s Chelsea-om, a ko je bil dogovor sklenjen se je vse odvilo izredno hitro. V enem trenutku sem se pripravljal na Supercopo v Monacu in že v naslednjem sem pakiral kovčke za pot v Madrid. Sliši se noro, ampak takšno je življenje profesionalnega nogometaša. V glavi sem že imel da bom še eno sezono v Chelsea-u po dobro opravljenih pripravah, a zdaj sem tu, v Madridu. Niti v sanjah si nisem predstavljal kako se bo vse odvilo, ko sem se Julija vrnil na delo s Chelsea-iom, a nogomet je pol presenečenj, tole je eno od njih”.

Novi igralec Real Madrida prihaja v Madrid potem, ko je osvojil Ligo Prvakov s Chelseaom in se zaveda da je osvojitev la Décime eden od glavnih objektivov te sezone. “Ja, vem in upam da bom lahko pomagal k temu upsehu Real Madrida. To ne bi bil velik dosežek samo za klub in mesto, ampak tudi osebno zame, po osvojeni Ligi Prvakov lani, bi bilo izredno lepo dvigniti pokal tudi letos, dal bom vse od sebe, da se bo cilj izpolnil”.

Essien je nekatere svoje soigralce spoznal že prej, v Premier League, kot na primer Carvalha, Cristiana Ronalda, Xabi Alonsa ali Modriča, Ganec je komentiral, da se je hitro navadil na novo okolje zahvaljujoč ekipi. “Ja, nekatere soigralce sem poznal že pred prihodom, ob teh omenjenih imenih, me je pred nekaj dnevi Casillas spomnil, da sva si stala nasproti v Meridian Cup-u v Južni Afriki, ko smo imeli 16. ali 17. let. Spomnim se da sem igral tudi proti Kakaju na Mundialu u-20 v Argentini. Vsi so mi zelo pomagali, tudi igralci, ki jih prej sploh nisem poznal. Smo ekipa v vseh pogledih in vedno se zelo zabavamo na treningih”.

 “Na tem nivoju ni lahkih tekem, niti v Španiji niti v Angliji. Vse tekme, ki sem jih igral ali gledal s klopi v Španiji, sem vedel da bodo zelo zahtevne in da nobena ne bo lažja kot druga. Pred prihodom v Madrid nisem igral redno, zato sem rabil več tekem, da pridem v formo in počasi mi to uspeva. Če bom še naprej treniral, bo vse vredu”, poudarja  Ganec o svoji adaptaciji na stil igre Real Madrid in o ligi v Španiji.

Essien je prijetno presenetilo tudi mesto, odkril je že veliko ljubezen madridske družine. “Tukaj sem le 6 tednov, a zelo so me presenetili  ljudje v Madridu, ki so zelo prijazni in ljubeznivi. Od predsednika do trenerja, soigralcev, vodstva, drugih delavcev kluba in Madridčanov, vsi so bili zelo prijazni z mano. V Gani smo zelo ponosni na našo gostoljubnost, a Madrid nam nima česa zavidati v tem pogledu. Fantastično je ta se tu počutim enako”, priznava.

Za konec je Michael spregovoril od svoji fundaciji in o možnost ponovitve dobrodelne tekme svetovnih zvezd Afrike v Gani. “Še vedno razmišljamo in premlevamo, končno odločitev bomo prinesli konec novembra. ‘Tekma Miru’ pred dvema letoma je bila velik uspeh in želimo to ponoviti, da bi lahko povečali fond  za obnovo in razvoj Gane. Nekateri od soigralcev, ki so bili z mano Aprila 2011 so mi že povedali, da želijo ponovno sodelovati, tako da delamo na tem, da bi bila ideja ponovno realizirana. Poleg tega, ostali projekti Fundacije delujejo normalno. Pravkar smo povečali število osebja in delam na tem, da odpremo knjižnico z uro, ki bi nosila moje ime”, končuje Essien