X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Nova zmaga Real Madrida v Ligi Endesa

Felipe Reyes, z 18 točkami, 11 skoki in 27 valoracije, ter Nikola Mirotić z 18 točkami, 8 skoki in 22 valoracije, sta bila najboljša igralca na tekmi.

Brez večjih problemov, brez spektakularne igre so Madridčani unovčili novo zmago- tretjo v ligi. Semafor so dvignili do trimestnega števila, Real Madrid je trenutno vodilno moštvo na lestvici Lige Endesa. Včeraj so premagali Mad- Croc Fuenlabrado 100-79. Kljub pasivnemu začetku, je Lasovemu Madridu zadostovalo poostriti obrambo in uspešno zaključevati proti napade, da so osvojili nove tri točke. Ni bilo utrujenosti niti jet lega, ki bi jih ustavili. Prvih deset minut se je Real Madrid le ogreval, nato pa je s svojimi igralci, ki so bili  dobro razpoložen s kapetanom na čelu začel uničevati nasprotnika brez večjih problemov. Felipe Reyes z 18 točkami in 11 skoki je bil najboljši igralec tekme.

Brez zagone, brez, da bi pokazali vse svoje kvalitete in brez točno določenega načina, kako se sploh lotiti tekme. Real Madrid, ki je igral svojo četrto tekmo v enem tednu, je začel nervozno, brez značilne eksplozivnosti, čeprav je bilo le vprašanje časa, kdaj bo vstopil v svoj uničevalni ritem, začelo se je z Reyesom, ki je dokazal, da leta in izkušnje niso sinonim za utrujenost. Prve minute so bile počasne in nervozne. Superiornost belih v kvaliteti ekipe je omogočala, da je rezultat bil večinoma izenačen in tako ohranjali tekmo zanimivo. A razen trojke Sergia Rodrígueza, je Real Madrid v prvi četrtini pokazal zelo malo, ki se je končala s tremi osebnimi napakami Begiča in 14-14 na semaforju.

Bil je čas, da se najdejo rešitve in Laso jih je našel, intenzivnost  v napadu in nekoliko boljša obramba so razorožile ‘los fuenlabreños’. Carroll je začel s trojko, ki je bila le začetno opozorilo. Izenačenost se je kljub temu obdržala tudi v prvih minutah druge četrtine. Lasovi fantje, ki so se prvih 10 minut le ogrevali, so se začeli oddaljevati. Delni izid 7-0 za bele, jim je omogočil prvo večjo prednost  (24-18). Kasneje je večja intenzivnost domačih in strelski niz Llulla, ki je zadel 7 točk, prinesla vodstvo 47-29 na koncu prvega dela. V eni četrtini so beli uspeli zadeti 33 točk. Zadnje tri so bile trojka Draperja, ki je zadel ob zvoku sirene. Dobra novice je bila tudi igra Wilya Hernangómeza, ki je za domače tudi zadel. Slabe, za Madrid, pa se bile osebne napake Begića in Slaugterja.

Po odmoru je bilo vse že na pol odločeno v Palaciu in Reyes je samo potrdil madridsko superiornost. Beli so brez večjega truda še naprej polnili nasprotnikov koš in povečevali svojo prednost. Pocius z dvema trojka v tretji četrtini in Reyes, ki se je boril za vsako žogo, ter odlično zadeval svoje mete, sta postala glavna strelca drugega dela. Pojavil se je tudi Mirotić, ki je navijače že navadil na svoje visoke številke, in zadel dve trojki.

A ni bilo še vse tako jasno, kot si ji Madrid predstavljal, Fisac jih je nekajkrat prestrašil. Slabša obramba Lasovih fantov je omogočila, da so se gosti približali na samo 11 točk razlike. Ponovno je bilo treba stisniti in Madrid je to tudi storil. Reyes je bil še vedno najbolje razpoložen, z  18 točkami najboljši strelec domačih. Pomagala je celotna ekipa, najbolj pa ponovno Sergio Llull, ki je belim povrnil ritem. Prav tako Mirotić, ki je ohranjal mirnost na igrišču in znova dosegel svoje številke (18 točk). Na koncu nova zmaga, tokrat nad Fuenlabrado, kar pomeni da je Real Madrid še nepremagan v domačem prvenstvu.