X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Castilla premagala Las Palmas s 3:2

Torilovi igralci so v težki tekmi premagali Las Palmas z zadetki Borje, Jeseja in Lucasa, kar jih je uvrstilo na sedmo mesto lestvice druge španske lige.

V devetem krogu Segunde smo bili priča težko prigarani zmagi Castille nad Las Palmasu na stadionu Alfredo Di Stefano. Torilovi igralci so svojim navijačem podarili tretjo domačo zmago v drugi diviziji, kar je ekipi omogočilo napredovanje po lestvici, zdaj so na sedmem mestu. Rezervna ekipa Belih, ki igra vedno bolje v novi diviziji, je do konca tekme uspela ohraniti ugoden izid in prednost, ki jo je  priigral Borja v tretji minuti ter obdržala Jese in Lucas. Prva tekma tedna je zdaj za njimi; v soboto pa Real Madrid Castillo čaka še gostovanje pri Cordobi.

Briljanten povratek prejšnji teden na tekmi s Herculesom je Castilli utrl pot, da na tekmi proti Las Palmasu nadaljuje svoj vzpon po lestvici. Prvi gol so gledalci dočakali že v tretji minuti tekme, po odlični akciji Juanfrana in Borje. Desni krilni igralec Belih je z močnim strelom z glavo lepo zaključil odlično podajo v center iz strani in povedel domačo ekipo v vodstvo z 1:0. Kakorkoli, veselje za Torilovo ekipo ni trajalo dolgo, saj je tri minute pozneje ekipa Las Palmasa izenačila. Vratar Jesus ni uspel dovolj dobro ustaviti dolge in visoke podaje v bližino gola, kar je izkoristil David Garcia, ki je v šesti minuti uspel izenačiti.

Obe dve ekipi sta nadaljevali s pritiski in akcija, ki jo je začel Jese v osmi minuti, se bi lahko končala s še enim zadetkom Castille, vendar je močan strel Lucasa končal v prečki. Domača ekipa je nadaljevala z igro okrog nasprotnikovega gola in Alex Garcia je bil tisti, ki je bil zaslužen, da Castilla še enkrat ni spreobrnila izida v svojo korist. Junfran je poskušal v 22.minuti z močnim strelom, a je ta zletel preko vrat. Vendar po nekaj priložnostih je domača ekipa vendar bila nagrajena. V 29.minuti je Jese s perfektim, močnim prostim strelom domače ponovno popeljal v vodstvo. Vratar gostov ni imel nikakršnih možnosti. Napadalno usmerjen igralec s Kanarskih otokov je s tem zadetkom  že pri številki sedem v letošnjem prvenstvu in je tako zdaj sam na vrhu lestvice strelcev. Beli so tako še enkrat več povedli in tako skušali ostati na poti do zmage. V zaključku prvega polčasa, natančneje v 43. in 46.minuti je Jese skoraj povečal vodstvo Castille, a je prvi strel končal v naročju Alexa Marina, drugi pa je zletel mimo vratnice.

Drugi polčas se je začel s trdo in borbeno igro brez resnih priložnosti za obe strani. Ekipa rumenih je vse to spremnila v 66.minuti z impresivno podajo Moma, ki jo je iz leve strani preko Jesusa izkoristil Vitolo in tako je ekipa Las Palmasa še enkrat več izenačila izid. Ampak namesto, da bi se Castilla ustrašila, je takoj odgovorila z golom Lucasa z desno nogo iz sredine kazenskega prostora.

Zadnje minute so se spremenile v obleganje s strani Las Palmasa, ki se je trudil spreobrniti izid, dvakrat jim je to skoraj uspelo: Javier Guerrero je bil blizu v 90. in 92. minuti, vendar je prvi strel dobro ubranil Jesus, drugi strel pa je končal mimo gola. Castilla je tako uspela zadržati vodstvo in si tako prislužila svojo tretjo zmago sezone na stadionu Alfredo Di Stefano, kjer je bilo včeraj odigrano deveto kolo lige.