X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Castilla gre po tretjo zaporedno zmago

Rezervna ekipa Real Madrida, ki jo vodi trener Toril, bo to soboto igrala še svojo drugo tekmo v tednu. Na stadionu Arcangel bo gostovala pri Cordobi, ki je prejšnjo tekmo izgubila s 3-0 proti Almeriji.

Ta teden je za Castillo precej naporen, saj jo po težko priigrani ponedeljkovi zmagi proti Las Palmasu na stadionu Alfredo Di Stefano, to soboto čaka že novi izziv, to je tekma proti Cordobi na stadionu Arcángel v desetem krogu Lige Adelante (sobota, 16:00, Marca TV). S tem bo Real Madrid Castilla imela novo priložnost, da nadaljuje s pozitivno dinamičnimi predstavami na zadnjih tekmah in zaključi teden z šestimi točkami več kot prejšnji teden. Ekipa belih, ki je na sedmem mestu lestvice, se bo borila, da proti andaluzijski ekipi zmaga še tretjič zapored v tej sezoni, kar bi jih utrdilo na zgornjem delu lestvice druge španske lige.

Pet zmag in štirje porazi so trenutna bera Castille v letošnji sezoni Lige Adelante. To soboto imajo priložnost, da trem točkam iz prejšnje tekme dodajo še nove tri in nadaljuje svoj vzpon po lestvici. Igralci rezervne ekipe Reala bodo obiskali stadion Arcangel, kjer bodo skušali zmagati še tretjič zapored. Dobri predstavi proti Las Palmasu in Herculesu sta dali Castilli dodatno samozavest, da nadaljuje zmagovalni niz v drugi španski ligi. Na gostovanjih so Torilovi igralci letos dosegli dve zmagi in dva poraza, z devetimi zadetki v njihovo korist, kar kaže na dobro napadalno učinkovitost na tujih igriščih.

Igralci iz Madrida so se s Cordobo v drugi ligi srečali že šestkrat, rezultat pa je v prid andaluzijski ekipi. Cordoba je na medsebojnih tekmah zmagala trikrat, izgubila le enkrat dvakrat sta se ekipi razšli z remijem. Te številke so lahko motiv, da Torilova ekipa skuša to spremeniti. Da bi ji to uspelo, ima Castilla med drugim v svojih vrstah tudi Jeseja Rodrigueza, najboljšega strelca druge španske lige, ki je letos v ligi zadel že sedemkrat in tako izdatno pomagal k seštevku 21 golov Castille. To bo posebna tekma tudi za bivšega Cordobinega igralca Borjo Garcio, ki je lani zadel devetnajstkrat. Zdajšnji igralec druge ekipe Reala je povedal: »Smo na pravi poti in kmalu boste videli najboljše od Castille.« Za to tekmo je Toril vpoklical 18 igralcev, med katerimi izstopa center Real Madrid C ekipe Molero, ki bo morda v tej sezoni debitiral za Castillo. Fabinha ni na seznamu zaradi kazni, Antonio Martinez in Mateos pa manjkata zaradi poškodb.

Cordoba trenutno zaseda štirinajsto mesto na lestvici z enajstimi točkami, ki so jih prinesle tri zmage, dva remija in štirje porazi. Andaluzijci so na zadnji tekmi gostovali pri Almeriji, ki je druga na lestvici, in izgubili s 3:0. Zdaj želijo doma proti Castilli doseči četrto zmago s čimer bi razveselili svoje navijače. Ekipa, ki jih vodi Rafa Berges, je ena najmanj učinkovitih pri zadetkih, saj je zadela le osemkrat na devetih tekmah. Vendar pa so zelo dobri v naslednjem statističnem prikazu – na štirih domačih tekmah so zmagali kar trikrat.

Ekipa

Mesto

Točke

T

Z

Re

P

Zd

Zp

Córdoba

14

11

9

3

2

4

8

10

RM Castilla

7

15

9

5

0

4

21

19