X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

 “Proti Alcoyanu moramo nadaljevati niz zadnjih let, če želimo igrati v finalu Cope Del Rey”, pravi kapetan Real Madrida.

Iker Casillas je spregovoril o aktualnosti belih, še posebej o žrebu Cope Del Rey na enem od promocijskih dogodkov v Madridu: “Alcoyano moramo spoštovati, saj si to zasluži, a mi moramo nadaljevati niz zadnjih let, če želimo priti do finala Cope Del Rey”. Na vprašanje, kako se počuti kot idol velikemu številu navijačev, je odgovoril: “Ljudje me imajo zelo radi in me zelo spoštujejo, zaradi tega sem ponosen. Poskušam delati tako, da lahko navijači uživajo v igrah Real Madrida in španske reprezentance”.¸

Žreb Cope del Rey, ki se je odvil ta četrtek, je določil da se bo Real Madrid srečal z Alcoyanom in bi se lahko križal z Barcelono v polfinalu, kar kapetana Real Madrida ne obremenjuje v tem trenutku: “Pred nami je še veliko, moramo naj prej premagati dve ekipi. Osredotočili se bomo na Alcoyano. Imeli so nekatere nevšečnosti proti skromnim ekipa in moramo nadaljevati niz zadnjih let, če želimo igrati v finalu. Moramo se zavedati nevarnosti Alcoyana in ga spoštovati, saj nima nič za izgubiti, lahko pa dobi ogromno”.

Real Madrid se v soboto srečuje z Celto, tekmo, ki jo pričakuje z veliko luknjami v obrambi. Kljub temu, Casillas verjame v dolžino madridske klopi: “Imamo dovolj opcij, da zamenjamo manjkajoče igralce ‘virusa FIFA’. Tudi igralci cantere so zmožni pomagati. Trener bo sigurno izbral najboljšo rešitev za tekmo proti Celti”. Na vprašanje, če bi lahko on pomagal na bočnem položaju, je vratar v smehu odgovoril: “Stvari, ki delam poskušam storiti najbolje kar lahko, tisti, ki ne morem pač ne delam”.

Ne počuti se kot idol. Samo poskuša opravljati svoje delo najbolje kar lahko in tako je tudi pojasnil: “Ljudje me imajo zelo radi in me zelo spoštujejo, zaradi česa sem zelo ponosen. Poskušam opraviti stvari najbolje, kar lahko, da navijači uživajo v igri Real Madrida in Španske reprezentance”. O kritikah, Casillas se zaveda, da mora živeti z njimi: “Uzameš jih z mero humorja. Moramo jih spoštovati. Vedno, ko je kritika konstruktiva, je pozitivna. Ko soiže toliko časa v eliti in v klubu kot je Real Madrida, na dveh ali treh tekmah se stvari popolnoma spremenijo. Že veliko let živim s tem. Poskušati moramo spremeniti nasportna mišljenja”.

Madridskega vratarja so vprašali tudi o izvrstni formi Falcao in kako bi se vklopil v ekipo belih. Casillas ostaja pri napadalcih, ki jih imajo v klubu: “Falcao je odličen napadalec in to v zadnjih letih tudi dokazuje. Vem, da je to del nogometa in nogometnega spektakla, a vse skupaj so samo trači. Falcao nam lahko zelo malo pomaga v tej sezoni. Za me so najpomembnejši tisti, ki igrajo v Real Madridu, to so tisti, s katerimi se ukvarjamo in, ki morajo biti v dobri formi, da nam lahko pomagajo”.

Na koncu je komentiral svoje izjave na socialnih omrežjih: “Vsi živimo z njimi. Na svojem osebnem facebooku, sem izrazil svoje mnenje. Zdelo se mi je prav, da razjasnim nekatere stvari in to je vse. Prav tako je za konec, komentiral tudi video, ki naj bi ga Barcelona naredili o Pepeju: “Presenetilo me je, da dela take video posnetke. Ne verjamem, da snema samo enega igralca. Ne zdi se mi primerno, za takšen klub, kot je Barcelona.”