X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho: “Všeč mi je Celta”

“Pred sabo bomo imeli zelo dobrega nasprotnika in ekipo, ki imamo dobre igralce; potrebujemo zmago, saj ne smemo več izgubljati točk”, pravi portugalski trener o prihajajoči tekmi.

José Mourinho je stopil pred novinarje na konferenci za medije v Ciudad Real Madrid dan pred tekmo z Celto na stadion Santiago Bernabéu. Trener belih je govoril o tekmi in analiziral galicijsko ekipo: “Proti Celti potrebujemo zmago, saj ne smemo več izgubljati točk. To bo težka tekma, saj bo pred nami dober nasprotnik in ekipa, ki ima dobre igralce in dobro organizacijo, zelo mi je všeč, kako igrajo. Imajo zelo dobrega trenerja, z karakterjem, ki  pooseblja njihov nogomet. Igra samo na zmago. Že 15 dni se pripravljajo na to tekmo, vsi so zelo skoncentrirani, saj je le Park igral s svojo reprezentanco”.

Trener Real Madrida je bil jasen, o trenutni formi svoje ekipe pred tekmo: “Moji igralci so prispeli v sredo in tako v sredo kot v četrtek so bili v fazi okrevanja. Spoštujemo to fazo in po tekmi imamo program, da dva dni le okrevamo. Upamo, da bodo jutri odgovorili, saj ne smemo več izgubljati točk in moramo jutri zmagati. Potrebujemo zmago”.

O poškodbah, ki so jih utrpeli številni igralci na svojih reprezentančnih nalogah, pravi: “Vedno poskušam najti rešitve za težave, a se je težko sprijazniti z nastalo situacijo. Zadnjo tekmo pred reprezentančnimi dvoboji smo odigrali z vsemi igralci na voljo, brez kakršnega problema in vsi so bili v odlični formi za svoje reprezentance. Nato začnemo izgubljati igralce enega za drugim in sploh ne bi bil presenečen, če izgubimo še kakšnega v naslednjih dneh. Če bomo imeli še kakšno poškodbo jutri ali v sredo ali po tekmi z Mallorco, to sploh ne bi smelo biti presenečenje. Poškodba Marcela je popolnoma nova, lahko bi se zgodila tako tu kot v reprezentanci, mišične poškodbe pa niso nekaj novega, a mi bomo poskušali opraviti naše delo po najboljših močeh, če so poškodovani, so pač poškodovani”.

Na vprašanje o možnih zamenjavah v ekipi, Mourinho priznava: “Ko so se končali reprezentančne tekme, sem že imel v glavi kdo bo igral. Hitro sem se odločil. Imamo opcije in igralce, ki kljub temu, da niso bočni igralci, se lahko hitro prilagodijo. Poškodovani ne bodo okrevali hitro in odsotni, kar nekaj časa. Ni treba razmišljati o tem in tudi ne smemo, ni potrebe po kakšnem dramatiziranju zaradi nastale situacije. Poškodovani so in nič ne moremo narediti glede tega, bolje je ne govoriti o tej temi. Razmišljal sem o Nachotu in nekaterih drugih”.

O domnevnem video posnetku, ki ga je posnela Barcelona o Pepeju, pravi: “Ne vem nič o tem. Kar vem, je to, da dokler Pepe ni podpisal nove pogodbe z Real Madridom, trajalo je namreč nekaj mesecev, da se rešijo nekateri problemi, je bilo kar nekaj klubov, ki so pritiskali nanj in njegovega agenta, naj ne podpišeta nove pogodbe. Ne vem če so ti veliki klubi, delali posnetke o Pepeju”.

Higuaín je bil drugi izmed posameznikov, o katerem je bil vprašan Portugalec: “Ve da zame, kljub temu, da napadalci ‘živijo’ od golov, so pomembni tudi drugi aspekti. Težko je igralcu vstopiti s klopi in se vključiti v dinamiko tekme. Vsi morajo imeti zelo odločne tranzicije iz obrambe v napad, na Camp Nouu sem ga poslal v igro, da bi ga zbudil. Moram biti miren glede te teme, medtem, ko bo Higuain na igrišču bodo prišli tudi goli. Nimam skrbi ne z njim ne z Benzemajem”.

Mourinho je govoril tudi o zlati žogi: “Mislim, da je čas, da se te debate ustavijo. Dovolj sem že komentiral na to temo in delil svoje mnenje. Imamo pravico do njega, a ne smem glasovati. Če bom nekega dne lahko, bo to storil z zadovoljstvom. Odločitev bo 1000% spoštoval, a imam jasno mnenje. Nimam več kaj dodati, spoštoval bom ljudi, ki glasujejo in zmagovalca. Sigurno ne bo to kar en igralec, ampak eden izmed velikih”. 

Na vprašanje o primerjavi igre svoje ekipe z Barcelonino pravi: “Ne more se primerjati, saj sta to dve različni ekipi, ki nimata veliko skupnega. Madrid in Borussia imata nekatere poteze igre skupne, prav tako Barcelona in Arsenal. Ampak Real Madrid in Barcelona imata dve popolnoma različni filozofiji igre, ki se nikakor ne moreta primerjati”.

Na zadnje je komentiral še temo ‘Falcao’: “Simeone in Pékerman govorita o Falcau. Vsi mi govorijo dobre stvari o njem, pravijo, da je tudi kot oseba super. Všeč so mi dobri ljudje v nogometu. Simeone in Pékerman sta njegova trenerja in jaz nočem ničesar komentirati”.