X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Xabi Alonso: “Trener že išče rešitve”

 “Madridistas želimo videti ljudi, ki podpirajo klub in ekipo”, trdi igralec Real Madrida.

Xabi Alonso je v razmiku nekaj ur prišel z nogometnega igrišča Vicente Calderón na improvizirano modno pisto na ‘Šoli Arhitektov Madrid”. Madridski igralec, ki bo bil obraz ene od linij oblačil, je na dogodku komentiral, pred kamerami, zgolj športne teme. Logično ‘virus FIFA’, ki je dodobra zdesetkal madridsko ekipo, je bil ena od glavnih tem na tiskovnih konferenci. Igralec, obraz linije oblačil z imenom “BLACK”, se ni mogel izogniti  vprašanju. “Kar je “BLACK”, je to kar se dogaja z bočnimi igralci v Madridu?” Na kar je Xabi odgovoril: “BLACK, BLACK”. Ne, ni povsem črno. Smola je, da so se v sedmih dneh poškodovali vsi trije. Najverjetneje trener že išče rešitve”.

Pohvaljen, na omenjenem dogodku, zaradi svoje ‘treznosti’ tako na igrišču kot zunaj njih, saj se je igralec belih izkazal s svojimi odgovori na vprašanja novinarjev. Prva vprašanje so že nakazala glavno temo: poškodbe. Njegovi odgovori so se glasili: “Upamo, da je samo manjši preplah in, da ni vsetako črno pri napadalcih. Upamo da bosta tako Pipa kot Benzema pripravljena do sobote; upamo, da bosta lahko trenirala danes popoldne”. Prav tako je zatrdil: “Sigurno trener že išče rešitve. Prvo za soboto in nato za tekmo v Ligi Prvakov naslednji teden. Ni moje delo, da razmišljam o tem kdo naj igra na bočnem položaju. Kot sem že rekel, el míster že išče rešitve. Naj bo iz cantere ali kdorkoli drug, mi smo na voljo, da pomagamo”

Na vprašanje o možni izboljšavi urnika, je bil Alonso za idejo o spremembi razporeda, saj je prav veliko število tekem, razlog za veliko število poškodb: “Dandanes je razpored zelo zapolnjen. Igramo 60 ali 70 tekem in logično je, da boš prej ali slej imel kakšen fizičen problem. V prihodnosti bi bilo dobro najti kakšno rešitev, ki bi pomagala tako igralcem kot tudi kakovosti igre”.

Xabi Alonso prav tako ni mogel mimo vprašanja o intervjuju, ki ga je imel Mourinho za Realmadrid.com in RealMadrid TV, kjer je zatrdil, da je veliko zakrinkanih ‘madridistas’. Kar je Xabi komentiral: “Mislim, da kar madridstas želimo videti, so ljudje, ki podpirajo klub in ekipo. Jaz to vidim. Ko igramo, je stadion vedno poln, z navijači, ki nas spodbujajo”.

Za konec, je komentiral še remi med Španijo in Francijo, Xabi je zatrdil da “v tistem trenutku nisem bil najbolj zadovoljen. Ni strogo določenega izvajalca enajstmetrovk. Cesc je bil prepričan vase, ustrelil je, a je njegov strel ustavil vratar. Ni potrebe, da bi to še komentirali”. O Arbeloi, ki se ga je po njegovi poškodbi zelo pogrešalo pravi: “Ne verjamem, da se mora Arbeloa ponovno dokazovati. Tako igralci kot trenerji ga zelo cenijo. Od znotraj je zelo cenjen in ne potrebuje nekega javnega dokazovanja”.