X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Xabi Alonso ukrade največ žog

Madridski igralec ukrade, v povprečju  več kot 11 žog na tekmo.

Real Madrid je odigral 7 krogov domače Primere División in Xabi Alonso je eden od igralcev z največjo minutažo v  ekipi belih. Madridista je eden od glavnih ustvarjalcev igre ekipe na sredini igrišča in dokazuje svojo zmožnost tako v kreiranju in podajanju kot v kradenju žog nasprotniku. V tem zadnjem pogledu igre briljira na začetku sezone, trenutno je igralec, ki ukrade največ žog na tekmo v prvenstvu.

Madridski igralec je letos ukradel 79 žog v prvih sedmih krogih La Lige, kar v povprečju pomeni več kot 11 žog na tekmo. (11.3) ‘El tolosarra’ je v popolnosti odigral šest od sedmih krogov, in samo v šestem krogu je začel s klopi in vstopil v igro v 58. minuti. V drugem i četrtem krogu La Lige proti Getafeju in Sevilli je imel najboljše povprečje ukradenih žog na posameznih tekmah. (15)

Ukradene žoge Xabija Alonsa v La Ligi   2012/2013

Krog

Nasprotnik

Št. Ukradenih žog

1

Valencia

8

2

Getafe

15

3

Granada

13

4

Sevilla

15

5

Rato Vallecano

14

6

Deportivo

4

7

Barcelona

10

Xabi Alonso je igralec sredine igrišča, ki največ žog ukrade, za njim je Gurpegui (Athletic Bilbao, 74), Javi Fuego (Rayo Vallecano, 74), Víctor Sánchez (Espanyol, 69) in Víctor Pérez (Valladolid, 64). Alonso je skupno peti najboljši igralec v kradenju žog med igralci Primere, pred njim so le branilci Marchena (Deportivo,97), Spahic (Sevilla, 94), Demichelis (Málaga, 85) in Mikel González (Real Sociedad, 80)

Igralci sredine igrišča, ki ukradejo največ   žog

Igralec

Št. Ukradenih žog

Xabi Alonso

79

Gurpegui

74

Javi Fuego

74

Víctor Sánchez

69

Víctor Pérez

64