X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Povzetek tekme: Cordoba-Castilla(1:0)

Gol Patiña v zadnjih minutah srečanja je pustil rezervno ekipo Reala brez točke, ki so jo že skoraj imeli v žepu. 

Castilla ni uspela vknjižiti novih točk na Cordobinem stadionu Neuvo Arcangel v tekmi, kjer niso uspeli zadeti in kjer je bilo vse določeno v podaljšku drugega polčasa z golom Patina. Beli so dobro prenašali pritisk domače ekipe skozi celotno tekmo, a niso uspeli najti zmagovalne dinamike, ki so jo kazali v preteklih dnevih. Tokrat so morali sprejeti grenak poraz proti andaluzijskim rivalom, ki jim niso dopustili možnosti in so demonstrirali svojo učinkovitost na domačem igrišču.

Castilla je včeraj obiskala stadion Nuevo Arcangel, objekt kjer andaluzijska ekipa letos dobro igra. Kljub temu je bila Castilla tista, ki je prva sprožila proti vratom: v 8.minuti se je Jese znašel ena na ena z Albertom, vendar je njegov strel zletel kar precej mimo desne strani vrat domače ekipe. Cordoba je kmalu začela vršiti pritisk na Torilove varovance z večimi poskusi ogroziti vrata Real Madrid B ekipe. Prvi izmed teh je bil poskus z glavo Pedra v 12.minuti, ki je zletel mimo prečke vrat, ki jih je branil Mejias. Cordobin vezist je bil še enkrat protagonist v 31.minuti s strelom po sredini, ki ga je zaustavil Castillin vratar.

Beli so imeli težave pri zadrževanju žoge in resnejšem ogrožanju domačih vrat, vendar se niso vdali in Jesejeva individualna akcija v 34.minuti bi jih lahko popeljala v vodstvo z 0-1, vendar je njegov strel končal previsoko. Tako v prvem polčasu ni uspelo zadeti nobeni izmed ekip.

Po odmoru je Cordova zavzela zelenico še bolj zavzeto in skušala načeti nasprotnikov gol. Joselu je postal nočna more gostujoče ekipe. V 51.minuti bi lahko Cordobo popeljal v vodstvo po strelu z glavo, vendar je Mejias z rokami blokiral strel. Joselu je imel novo priložnost, da zadane prvi gol na tekmi v 65.minuti, vendar je njegov ponoven strel z glavo zgrešil vrata. Ko je še enkrat ustrelil v 71.minuti, je žoga končala v Mejiasovih rokah. Napadi Cordobe so se vrstili vedno bolj in bolj intenzivno, vendar Castilla se je uspešno branila. Najlepša priložnost na tekmi za zadetek je prišla v 74.minuti po močnim strelom Patina, ki je zadel prečko.

Beli so stavili vse na protinapade, da bi dosegli gol, ki bi jim prinesel zmago. Lahko bi zadeli v 80.minuti v akciji, ki sta jo skreirala Borja in Casado, vendar je žoge zletela mimo desne prečke Albertovega gola. V 84.minuti je moral Borja Garcia, nekdanji igralec Cordobe, zapustiti igrišče zaradi poškodbe desnega meča in prejel bučne ovacije od andaluzijskih navijačev. V zaključku tekme je poskusil še Alex, a zgrešil. Intenzivnost se je stopnjevala, obe dve ekipi sta se določili kreniti v boj za vse tri točke. V 88.minuti je prečka še enkrat preprečila Cordobino veselje, ko je zaustavila strel Fernandeza. Ko pa še ni bilo konec niti prve minute podaljška pa je domače navijače razveselil Patino. Na majhnem prostoru je žogo spravil mimo Mejiasa in domačim priigral prednost in tudi končno zmago: s tem je Castilla končala niz zmag, ki je do tekme štel dve. Tekma je bila odigrana v desetem krogu druge španske divizije na stadionu Arcangel.