X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Matallanas: Falcao ne bo zaigral v Realu

Novinar »El Confidential-a« Javier Matallanas je izjavil, da se Atletico Madrid ne bo pogajal o igralcu.

Radamel Falcao je ena glavnih tem v zadnjih tednih v španskih medijih, ki so blizu obema največjima kluboma v Madridu, po tem ko je bil zaznan očitni interes Reala, da Kolumbijca zvabi v svoje vrste. Čeprav bi želeli Beli enega najbolj zaželenih napadalcev v svojih vrstah, pa se zdi prestop zelo kompliciran. Tako je vsaj napisal novinar Javier Matallanas v svoji kolumni »Matador« v ponedeljek na »El Confidentialu«, saj naj bi le plačilo odkupne klavzule zadostovalo, da se igralca obleče v beli dres.

Kar naredi zadevo zaleteno je to, da je investicijska družba »Doyen Group« plačala 15 milijonov od 45 milijonov, kolikor je stal igralec. Čeprav so vse uradne pravice v rokah Atletica, mora ta vrniti omenjeno vsoto družbi v juniju 2013. Če pa bo prodan prej, pa bo šlo 33% denarja od prestopa tej družbi, v kateri je tudi portugalski agent Jorge Mendes. Poanta je ta, da »rojiblancosi« niso prisiljeni prodati igralca, vendar je vse odvisno, če bodo lahko v naslednjih 8 mesecih plačali teh 15 milijonov kolikor so jih še vedno dolžni.

Torej je plan takšen, da Atletico počaka do konca sezone, da vidi če se je njihova ekipa kvalificirala v Ligo prvakov. Če bo temu tako, se bodo potrudili, da zadržijo Kolumbijca, čeprav bo težavno. Zaradi tega lahko celo izkoristijo formule kot je uvedba »dnevov kluba«(»dias del club«), kjer bi morali njihovi Sociosi plačevati obiske Calderona v času tekem Barcelone in Real Madrida. Vse za to, da obdržijo svojega zvezdnika.

Kakorkoli, če gre verjeti Matallanasu, kar se zdi zelo jasno je to, da so direktive Atleticovega vodstva ne prodati igralca Realu. Razen če ekipa Belih ne naredi dogovora z igralcem in plača njegovo odkupno klavzulo, Kolumbijec ne bo oblekel Realovega dresa. In to je praktično nemogoče po tem, ko je Florentino obljubil, da tega ne bo več storil po prestopu Luisa Figa leta 2000. To naredi pogajanja zelo težavna, podobno kot v primeru Aguera. Po drugi strani pa krožijo zgodbe, da Falcao neslednje sezone ne bo zaključil v angleški Premier ligi, če bo tja seveda odšel…