X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real je še nepremagan na 4 uradnih tekmah proti Borussiji

Real Madrid je remiziral na obeh dveh tekmah, ko je obiskal stadion Signal Iduna Park in zmagal dve tekmi proti Dortmundu na svojem Santiagu Bernabeu.

Real Madrid je še neporažen na štirih uradnih tekmah, ki jih je odigral proti Borussiji Dortmund. To so bili vsi spopadi v Ligi prvakov, in zanimivo-Real je remizral obe dve tekmi na Iduna Parku(0-0 in 1-1) ter zmagal obe, ko sta se ekipi srečali na Santiagu Bernabeu(2-0 in 2-1). Zadnjikrat ko sta se ti dve ekipi pomerili je bilo v predsezoni 2009/2010, ko je nemški klub praznoval svojo stoletnico ustanovitve. Madrid je zmagal z izodom 0-5, z devetimi igralci, ki so v trenutni ekipi: Casillas, Albiol, Pepe, Marcelo, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Benzema, Kaka in Higuain. Zadetke sta dosegla Kaka in Higuain.

Real Madrid se po pomeril z Borussio Dortmund to sredo, kar bo peta uradna tekma med ekipama. Statistika zmag na prejšnjih štirih obračunih, ki so bili vsi v Ligi prvakov, je jasno na strani Reala, ki so še vedno neporaženi proti Dortmundu, imajo dva remija v gosteh in dve zmagi doma. Prvikrat ko sta se srečala, je bilo v polfinalu Lige prvakov 1997/98. Zadetka Morientesa in Karembeuja sta prinesla Realu zmago na Santiago Bernabeu(2-0).

PODROBNOSTI TEKME
2- Real Madrid
: Illgner; Panucci, Sanchís, Fernando Sanz, Roberto Carlos; Karembeu, Redondo, Seedorf, Raúl; Mijatovic (Suker, 51′) in Morientes (Jaime, 87′).
0- Borussia Dortmund: Klos; Julio César, Binz, Kree; Reuter, Freund, But, Reinhardt, Ricken (Zorc, 81′); Herrlich (Decheiver, 47′) in Chapuisat.
Sodnik: Mario van der Ende (Holanda).
Goli:
1-0 (25’): Morientes.
2-0 (67’): Karembeu.

Na povratnem dvoboju je Real Madrid Borussijo srečal drugič na uradni tekmi na stadionu signal Iduna Park. Tekma se je končala brez zadetkov in tako se je Real uvrstil v finale Lige prvakov, v katerem je porazil Juventus(1-0) in osvojil svoj takratni sedmi naslov.
PODROBNOSTI TEKME
0- Borussia Dortmund
: Klos; Reuter, Binz, Kree (Zorc, 10′); Feirsinger, But, Ricken (Timm, 75′), Moeller, Heinrich; Tanko (Decheiver, 69′) in Chapuisat.
0- Real Madrid: Illgner; Panucci, Hierro, Fernando Sanz, Roberto Carlos; Karembeu, Redondo, Seedorf (Guti, 85′), Amavisca; Raúl (Jaime, 73′) in Morientes (Víctor, 88′).
Sodnik: Paul Durkin (Anglija).

Pet sezon kasneje sta prišla najbolj sveža uradna spopada med ekipama. To je bilo v drugem skupinskem delu Lige prvakov 2002/03. Prva tekma je bila še enkrat več odigrana na Santiago Bernabeu, rezultat pa je bil 2-1 za Real. Zadetke sta dosegla Raul in Ronaldo.

PODROBNOSTI TEKME
2- Real Madrid
: Casillas; Míchel Salgado, Pavón, Helguera, Roberto Carlos; Flavio Conceicao, Makelele; Figo, Raúl, Zidane (Solari, 81′); in Ronaldo (Guti, 74′).
1- Borussia Dortmund: Lehmann; Evanilson (Ricken, 83′), Woerns, Metzelder, Dede; Frings, Reuter (Kehl, 6′); Ewerthon, Rosicky, Amoroso (Reina, 67′); in Koller.
Sodnik: Lubos Michel (Slovaška)
Goli:
0-1 (30’): Koller.
1-1 (43’): Raúl.
2-1 (55’): Ronaldo.

Naslednjič sta se ekipi srečala v četrtem krogu drugih skupin. Koller je zadel za vodstvo domače ekipe na Signal Iduna Parku, vendar je Portillo izenačil v sodnikovem podaljšku in tako tudi postavil končni izid na tekmi.

PODROBNOSTI TEKME
1- Borussia Dortmund
: Lehmann; Metzelder, Madouni, Woerns, Dedé (Amoroso, 90′); Evanilson (Ricken, 80′), Reuter, Frings, Kehl; Everthon (Reina, 88′) in Koller.
1- Real Madrid: Casillas; Míchel Salgado, Pavón (Portillo, 90′), Helguera, Roberto Carlos; Makelele, Flavio (Guti, 68′); Figo (Miñambres, 72′), Raúl, Zidane; in Ronaldo.
Sodnik: Graham Poll (Anglija)
Goli:
1-0 (23’): Koller.
1-1 (92’): Portillo.

Zmaga Reala na njuni zadnji medsebojna tekma
Nazadnje ko sta se Real in Borussija srečala je bilo v predsezoni 2009/10, kot del proslave stoletnice nemškega kluba. Real je zmagal z visko razliko(0-5) v tekmi kjer je igral z devetimi igralci, ki so v trenutni ekipi: Casillas, Albiol, Pepe, Marcelo, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Benzema, Kaka in Higuain. Zadevala sta zadnja dva.

PODROBNOSTI TEKME
0- Borussia Dortmund
: Weidenfeller (Ziegler, 46′), Koch (Owomoyela, 46′), Subotic (Hunnemeier, 46′), Santana (Hummels, 46′), Dede (Schmelzer, 63′); Tinga; Kuba (Hajnal, 46′), Grosskreutz (Özdekin, 63′), Sahin (Bender, 46′); Barrios (Valdez, 46′), Rangelov U (Zidan, 46′).
5- Real Madrid: Casillas; Albiol, Metzelder (Drenthe, 77′), Pepe, Marcelo (Garay, 77′); Xabi Alonso, Diarra; Cristiano Ronaldo, Kaká (Raúl, 77′), Granero (Robben, 46′); Benzema (Higuaín, 70′).
Sodnik: Torsten Klinghofer (Nemčija)
Goli:
0-1 (3’): Granero.
0-2 (47’): Robben.
0-3 (73’): Higuaín.
0-4 (76’): Kaká.
0-5 (90’): Raúl.