X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi z Borussio: Mourinho

“Sedaj igramo dve tekmi doma, to je 6 točk, ki jih še lahko dosežemo in se uvrstimo v osmino finala”, pravi madridski trener.

José Mourinho je delil svoje vtise po tekmi, ki jo je Real Madrid odigral proti Borussi Dortmund. Portugalski trener ne verjame, da je poraz zaskrbljujoč in popolnoma verjame, da bodo ta spodrsljaj popravili v naslednjih krogih, ki jih bojo Madridčani odigrali doma. “Izgubili smo tekmo, ne moremo biti zadovoljni, a ni nobene potrebe po dramatiziranju. Trenutno smo drugi. Vsi vemo, da je to resna skupina in da so ostale bolj  ‘za šalo’. Sedaj igramo dve tekmi doma, to je 6 točk, ki jih lahko osvojimo in se uvrstimo v osmino finala”.

Trener Real Madrid je izpostavil zahtevnost skupine v kateri se nahaja Real Madrid: “Izgubili smo tekmo, ne moremo biti zadovoljni, a ni treba dramatizirati. Trenutno smo drugi. Vemo, da so nekatere skupine ‘šala’, a naša je zelo težka. Ena od velikih ekip bo morala igrati v UEFA in druga ekipa bo izpadla. Težko bo. Mi smo v dobri situaciji, da napredujemo. Če zmagamo obe tekmi, ki igramo doma, je to 6 točk, ki nam omogočajo napredovanje”.

Trener belih je razložil, da je pričakoval tekmo, kot so jo doživel nocoj: “Rekel sem, da bo to tekma, kjer bodo odločali goli po izgubljenih žogah in tako je bilo. Bila je to zahtevna in težka tekma za igrati. Prazen prostor se je našel le ob tranzicijah. To je zelo lep stadion od zunaj, a na igrišču je zelo težko igrati svojo igro. To je bila tekma z malo priložnosti in malo kreativnosti”.

Dodal je, da bi zmaga lahko odšla tudi v Madrid: “V drugem polčasu, bi z našim zadetkom, tekmo dobili, a smo z njihovim zadetkom izgubili. Zadeli so in se nato zaprli. Ustvarili smo se veliko priložnosti. Bila je to ‘tekma izgubljenih žog’.  Protinapadi Real Madrida so predstavljali nevarnost za Borussio in nasprotno so njihovi protinapadi predstavljali nevarnost za nas. Oba krat so zadeli iz enakih situacij. Nevarnost je ležala v protinapadih”.

Mourinho je še govoril o srečanju in razložil da “za zmago”,  bi morali  “zadeti drugi gol pred Borussio. Bila je to enakovredna tekma. Mogoče smo imeli mi naše najboljše minute prav  po njihovem zadetku. Če bi se zaprl, kot so to storili oni, bi mogoče končni rezultat bil drugačen”.

O poškodbi Khedire, je Mourinho že pred časom komentiral te nevšečnosti: “Težko je odgovoriti. Ne rad govorim o poškodovanih igralcih. Lahko le spomnim na svoje izjave na tiskovni konferenci pred tekmo s Celto. ‘Davka’ še nismo plačali v celoti”. Na zadnje je na vprašanje, če se čuti odsotnost Marcela, Coentrãa in Arbeloe, bil dosleden svoji prejšnji izjavi: “Ne rad govorim o poškodovanih igralcih. Če ste postavili vprašanje, je to najbrž zato ker ste sami čutili, da nam nekaj manjka. Sam ne govorim o igralcih, ki niso tu”.