X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

 “Tu se imel svoj debi kot trener Real Madrida, prav tako smo tukaj odigrali dve težki tekmi, kjer smo prvo remizirali, v drugi pa zmago dosegli skoraj čisto na koncu,” je povedal trener Reala.

Jose Mourinho se je udeležil novinarske konference v Madridu, dan preden so bo aktualni španski prvak pomeril z Mallorco v devetem krogu španske lige. Trener belega baleta je analiziral »težko« tekmo, ki jo bo njegova ekipa imela proti ekipi iz Belearov na stadionu Iberostar: “To bo težka tekma. Mallorca je dobra ekipa, imajo odličnega trenerja in otok je težek kraj za gostovanja. Moramo dati vse od sebe in se domov vrniti z vsemi tremi točkami, vendar je jasno, da bo to zelo zahtevna tekma. Tukaj sem imel svoj debi z Real Madridom, prav tako smo tukaj odigrali dve težki tekmi, kjer smo prvo remizirali, v drugi pa zmago dosegli skoraj čisto na koncu. Tukaj je vedno težko in spomini, ki jih imam na remi in težko priigrano zmago, to potrjujejo, tako da mislim, da tekma ne bo potekala daleč od teh omenjenih karakteristik.”

Trener Real Madrida je spregovoril o situaciji Sergia Ramosa, ki je odpotoval v Mallorco, čeprav ni sodeloval na zadnjem treningu: “Počuti se dobro in bo lahko igral. Vedno je prisotno tveganje za poškodbo pri prav vseh, še bolj pri tistih, ki niso bili z nami zadnjih 15 dni, vendar pri njem ni težav s poškodbo mišice. On je igralec, ki misli na ekipo in ki bo zaigral, saj ve da ima ekipa težave v obrambi. To da je na voljo kljub temu, da ni sodeloval na zadnjem treningu, je treba vsekakor pohvaliti.”

Ko je bil vprašan o situaciji drugega branilca, Carvalha, je bil Portugalec jasen: “Imamo veliko centralnih branilcev in vsi so dobri. On je eden izmed njih, je najstarejši, tisti z najmanj leti igranja pred njim, tisti kateremu letos poteče pogodba z Realom in ki je ne bo podaljšal. V svoji ekipi imamo branilca, ki je star 19 let in ki bi lahko igral tudi za Real Madrid C ali Castillo, vendar centralni branilci v Castilli so stari 24 ali 25 let. On pa igra v prvi ekipi in to na zelo visokem nivoju. Ramos in Pepe sta zelo dobra in v polnem pogonu. Albiol je tudi optimalen igralec. Carvalho sicer dela dobro, je zelo profesionalen in če bomo kdaj imeli težave, bo lahko zaigral.”

Mourinho je prav tako spregovoril o treh ostalih imenih: Higuainu, Benzemaju in Modriću. O prvih dveh je dejal: “Sta dva zelo dobra igralca in dejstvo, da imata kdaj več kdaj manj zadetkov, me ne moti, saj bosta sezono končala pri podobnem številu kot sta lansko. Zadetek manj ali zadetek več.” Glede hrvaškega reprezentanta pa je rekel: “Sledi njegovemu programu za napredovanje in po mojem mnenju je vsak dan boljši. Zadovoljen sem z njegovim razvojem tukaj, ne glede na to ali bo jutri igral ali ne. Lahko igra na treh mestih na sredini igrišča, zato je tudi tukaj. Kupili smo igralca, saj smo se zavedali njegove vsestranskosti in kadar je igral, je to storil dobro. Vedno bolj in bolj mu zaupam. Vsak dan je boljši in bolje prilagojen.”

Glede igralca iz domače šole-Nacha je Portugalec navedel: “Težava je, ker igra v Castilli na mestu centralnega branilca, v prvi ekipi pa na desnem boku. To je problem, saj po navadi igralčevi treningi naj ne bi vsebovali takšnih kontradikcij, saj v prvi ekipi ne bo igral kot centralni branilec, v drugi ekipi pač. Če njegova športna vzgoja vsebuje takšna protislovja, potem je vse skupaj težje in pri njem je v zaključni fazi na žalost tako.”

Ko je bil vprašan o tekmi proti Borussiji, je trener Reala razkril: “Nisem zakrbljen zaradi poraza. Prejšnje leto smo zmagali vseh šest tekem v skupini Lige prvakov, pa potem nismo osvojili tega tekmovanja. Če zmagaš vse tekme v skupinskem delu, to še nič ne pomeni. Še sezono prej smo v tem delu zmagali na petih tekmah in na eni remizirali in je spet bilo vse skupaj zaman. Kar je pomembno je to, da se uvrstiš v nadaljni del tekmovanja, to je vse.”

Glede Essiena in levega boka, je Mourinho ironično odvrnil: “Jutri bo na levem boku igral Higuain. Je hiter, močan, dobro podaja z levo nogo in zadeva gole.” Za konec ni želel vstopiti v debato o glasovanju Casillasa za Zlato žogo: “To nima nič opraviti z menoj. Ni pomembno.”