X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi z Mallorco: Mourinho

Jose Mourinho: “Včasih potrebujemo za zadetek veliko priložnosti, danes pa smo zadeli že po prvi in tudi po drugi, to pa nam je olajšalo delo.”

Jose Mourinho se je udeležil novinarske konference po zmagi Reala s 0-5 v Mallorci. Portugalec je poudaril natančnost pri zaključnih strelih in predstave ekipe v zadnjih tekmah:”Mislim, da delamo zelo dobro, čeprav smo izgubili zadnjo tekmo v Ligi prvakov. Od dvoboja v Sevilli smo zmagovali tekme, čeprav še vedno ne igramo tako dobro kot smo to skoraj celo lansko sezono. Vseeno pa je bilo to danes dovolj za visoko zmago. Zadeli smo iz prve priložnosti, kar je tekmo naredilo lažjo. Včasih potrebujemo za zadetek veliko priložnosti, danes pa smo zadeli že po prvi in tudi po drugi, tako pa stvari postanejo lažje.”

Trener Real Madrida je poudaril pomembnost te zmage: “Bilo je pomembno zmagati na tako težkem stadionu in proti zahtevnem nasprotniku. Rezultat morda kaže na to, da je bilo lahko, vendar je to postalo šele skozi potek srečanja. Pred tekmo si to ekipo na svoji listi označiš kot zahtevno. Moramo nadaljevati s takšno igro in osvojiti kar največ točk.”

Spregovoril je tudi o situaciji v ligi: “Nadaljujemo v pravi smeri. Lansko leto smo v marcu imeli pred drugo uvrščeno ekipo deset točk prednosti, pa smo imeli občutek, da liga še ni odločena. Zdaj ni marec, je oktober in ni deset točk razlike, nadoknaditi moramo namreč osem točk. Moramo se truditi zmanjšati razliko neposrednih rivalov in v tem pogledu je to tudi Atletico Madrid, saj so glede na nas zelo dobro začeli s sezono.”

Mourinho se je ozrl na bližajočo odsotnost Xabija Alonsa zaradi kazni: “To je težava, saj nam poškodbe in kazni otežujejo zadeve. Ampak po drugi strani je na voljo, da bo igral to sredo in bodo zato lahko drugi igralci, ki bodo morali igrati v ligi, dobili malo počitka.”

Za konec se je postavil na Essienovo stran: “Če primerjam Essiena z igralci, ki zgrešijo enajstmetrovko na odločujoči tekmi: Tisti, ki gredo v zgodovino, so tisti, ki zgrešijo, ne pa igralci, ki nočejo prevzeti odgovornosti. Baresi, Sergio Ramos, Roberto Baggio… Essien igra kjer jaz hočem in to počne z enakim pristopom in miselnostjo kot se spodobi za igralca Reala, čeprav zasluži manj kot v Chelseaju. Po tem ko mediji označijo Khediro za bedaka številka ena in nato dve leti kasneje pišejo o tem, kako ekipa ni enako dobra brez Khedire, se na njih zaradi njihove neverodostojnosti ne oziram preveč.”