X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real po zmagi sam na vrhu lestvice

Real je porazil Cajo Laboral po podaljšku. To je bila že njihova peta zmaga v prvenstvu in Real ostaja še edina neporažena ekipa v ligi.

Real Madrid je trepetal za zmago proti Caji Laboral. V dvorani Palacio de los Deportes so zmagali šele po podaljšku. Kot edina neporažena ekipa po petih krogih je Real sam na vrhu lestvice lige Endesa. Lasova ekipa je imela kar pet košarkarjev, ki so presegli mejo desetih točk. Prvi strelec je bil Mirotič s 16 točkami. Real dokazuje da je letos eden glavnih favoritov za končno zmago. Proti Caji Laboral so zapravili prednost 11 točk ob koncu tekme, a so na koncu vseeno slavili. Real je uspešno zaključil težak teden v katerem so zmagali obe tekmi proti težkim nasprotnikom. Zmagi nad Cajo Laboral in Fenerbahčejem sta dokazali, da Real razmišlja kot ekipa, k bi rada zmagovala na vseh frontah.

Tekma se je začela po pričakovanjih. Obe ekipi sta igrali odlično. Oboji so zadevali iz vseh pozicij. Odstotek meta iz igre je bil izredno visok. Madrid je z agresivno obrambo poskušal prevzeti nadzor nad tekmo. V napadu pa je blestel Rodriguez, ki je prebijal Huertla in nato podajal za lahke točke Mirotiča in Suareza. Prvo četrtino je Real dobil za 4. Nekaj težav so trenerju Lasu povzročale težave z osebnimi napakami Begiča in Rudyja.

Drugo četrtino je Real začel odlično in takoj je izpeljal delni izid 7:0.  Ivanovič je bil prisiljen vzeti minuto odmora. Cabezas, Oleson in San Emeterio so odgovorili pobudi trenerja in so pomagali Caji do delnega izida 9:0.  Ta izid jih je pripeljal v vodstvo. Dober napad in skoki v napadu Lampeja in Bjelice so Cajo držali v vodstvu. Laso je v ogenj poslal Slaughterja, ki je ponovno prevzel nadzor pod košema. Real je prevzel pobudo in Carroll, Draper in Reyes so Real ponovno popeljali v vodstvo. Na klop se je zaradi težav z osebnimi napakami usedel gostujoči center Lampe. Pred odmorom je zabil še Mirotič in Real je ob polčasu vodil z 41-32.

Ponovno pa se je pokazala mentaliteta Caje, ki je znana po tem da nikoli ne odneha. Ko je gostom kazalo slabo je na sceno stopil San Emeterio, ki je Cajo popeljal iz krize. Real je popustil, San Emeterio pa je z osmimi točkami Cajo ponovno popeljal v vodstvo. Real je ohranil mirne živce. Pocius je igral odlično obrambo na San Emeteriu, dvojec Slaugher in Mirotič pa je kontroliral igro pod košema. Razlika v korist Reala je po treh četrtinah znašala + 7.

Madrid je igro v napadu prepustil centrom. Begič in Slaughter sta igrala dobro in zabijanje slednjega je dvorano dvignilo na noge. Nekaj točk je dodal še Carroll in razlika je bila že +11 v korist Reala. Caji Laboral je zmanjkovalo idej v napadu in le Bjelica jih je še držal v igri. Real je imel prednost in nadzor nad igro, a Caja je izkoristila ležernost domačinov in z delnim izidom 11-0 je Caja izenačila. Poskus Draperja ob zvoku sirene ni bil uspešen in tekma se je nadaljevala v podaljšku.

Real Madrid je prvi zadel v podaljšku. Reyes in Mirotič sta domačinom pomagala do vodstva z 80-76. Z petimi zaporednimi točkami je odgovoril Lampe. Reyes je nato zadel prosti met za 81-81. Do konca je bilo le še 30 sekund. Carroll je ukradel žogo nasprotnikom in priboril posest Realu. Tekmo je z zabijanjem odločil Mirotič. Real je peto zaporedno zmago dosegel z rezultatom 83-81.

Statistika tekme

REAL MADRID 83 (18+23+17+14+11): Sergio Rodríguez (10), Rudy (2), Suárez (4), Mirotic (16) y Begic (6) -cinco inicial- Pocius (5), Draper (4), Reyes (12), Carroll (13), Slaughter (11) y Hernangómez (-).
CAJA LABORAL 81 (14+18+19+21+9): Heurtel (2), Causeur (5), N. Bjelica (25), M. Bjelica (2) y Lampe (22) – cinco inicial – Cabezas (2), San Emeterio (8), N. Bjelica (0), Oleson (11), Pleiss (4) y Hernández Sonseca (-).