X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Nikola Mirotić, igralec meseca oktobra v ligi Endesa

Nikola Mirotić je bil imenovan za igralca meseca v španski košarkarski ligi Endesa, potem ko je v oktobru v povprečju dosegel 17 točk, 7,7 skoka na tekmo, statistični indeks 24 ter s tem občutno pomagal k nizu zmag Real Madrida v oktobru. Krilni center Real Madrida, ki je že bil igralec dneva v drugem krogu zaradi svoje neverjetne učinkovitosti proti Blancos de Rueda Valladolid, v tekmi v kateri je imel celo statistični indeks kar 46, je nagrado za igralca meseca prejel sploh prvič v svoji karieri. “Zelo sem vesel te nagrade. Celotna ekipa je zaslužna zato, da sem jo dobil,” je dejal igralec Real Madrid.

Liga Endesa ima svojega prvega igralca meseca v novi sezoni in to je špansko-črnogorski igralec Real Madrida, ki tako še naprej zbira posamezne nagrade s svojo bleščečo kariero v košarki. Mirotić je pri vsega 21. letih napredoval iz zgolj obetavnega igralca, do enega od stebrov sedanjih prvakov španskega super pokala in nesporno prve ekipe lige s petimi zmagami na prvih petih tekmah sezone.

Igralec je ob prejemu nagrade pokazal svojo srečo, toda hkrati je razkril tudi svoje prihodnje ambicije: “Zelo sem vesel te nagrade. Celotna ekipa je zaslužena za to, da sem jo dobil. Še vedno je dolga pot pred menoj in sam si želim še naprej napredovati. Vesel sem, ker si ne želim ustaliti, ampak si želim še naprej rasti kot igralec. To pomeni, da je bilo delo, ki sem opravil čez poletje in na pripravah s klubom, zelo uspešno. Želim pomagati ekipi in ob tem vsak dan napredovati. Ko stopim na igrišče vse naredim zato, da pomagam ekipi in ne da bi postal najkoristnejši igralec. Imamo dolgo klop in v tej ekipi je lahko vsakdo najkoristnejši igralec.”

V zadnjih štirih tekmah, ki jih je odigral Mirotić v tem mesecu in v katerem je Real Madrid premagal Blancos de Rueda, Mad-Croc Fuenlabrada, Gran Canaria, and Caja Laboral, je krilni center Real Madrida v povprečju odigral 27 minut, dosegel v povprečju 17 točk na tekmo in skoraj osem skokov, s čimer je imel statistični indeks 24. Ta številka ga je popeljala na vrh lestvice za najboljšega igralca prvenstva, pred Kendalla (Blusens) in Lewisa (UCAM Murcia).

V drugem krogu španskega prvenstva je Mirotić prikazal izjemno predstavo, ki se je bo zagotovo spominjal še dolgo, potem ko je Real Madrid zmagal z rezultatom 100-75 proti ekipi Valladolid v dvorani Pisuerga Pavilion. Mirotić je imel statistični indeks kar 46, kar je indeks, ki ga v belem baletu nismo videli vse od časa Sabonisa in Arlauckasa. Nikola je tako proti Valladolidu dosegel 26 točk, zbral 10 skokov, imel tri bloke in nad njim je bilo storjenih kar sedem prekrškov, zaradi česar je bil tudi najboljši igralec drugega kroga lige Endesa. Skupaj z Reyesem je bil prav tako najboljši strelec svoje ekipe tudi na tekmi proti Mad-Croc Fuenlabrada, potem ko je dosegel 18 točk. Poleg tega je zbral 8 skokov in imel statistični indeks 22. V četrtem krogu je bela “dvanajsetica” prispevala k tesni zmagi Real Madrida nad Gran Canaria osem točk in 6 skokov, v zadnjem krogu ob domači zmagi nad Cajo Laboral, pa je v Realu vzgojeni igralec bil najboljši strelec Real Madrida s 16. točkami, sedmimi skoki in statističnim indeksom 18.