X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Alcoyano 1-4 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je začel tekmovanje v Copa del Rey 2012/13 z zmago proti Alcoyano na prvi tekmi šestnajstine finala. Gole za bele so dosegli Benzema in Kaka že v prvem polčasu, nato pa še novinec v prvi ekipi belega baleta, José Rodríguez in še enkrat francoski napadalec. Ekipa pod vodstvom Joséja Mourinha se je izkazala za zelo učinkovito in ni dopuščala nasprotniku lepih priložnosti za zadetek. Kljub temu pa je gol Lara v zadnjem delu tekme le nekoliko zmanjšal vrzel med ekipama. Trener Real Madrida je na igrišče poslal zasedbo polno novih obrazov glede na zadnjo ligaško tekmo. Igralci akademije Nacho, Morata in Alex so tako začeli v prvi postavi in igrali na najvišji ravni, da bi dosegli prednost pred povratno tekmo, ki bo na sporedu 28. novembra na Santiago Bernabéu.

Beli so začeli tekmo na stadionu El Collao s kar devetimi novimi igralci v začetni postavi glede na zadnjo ligaško tekmo proti Mallorci. Alcoyano je začel tekmo z dodano motivacijo, ki so jo dobili s priložnostjo igrati proti velikemu Real Madridu in ob podpori domače publike. Z odlično postavitvijo so domači kar pritisnili na ekipo Real Madrida in so tako v samo sedmih minutah izvajali kar štiri kote. Na začetku tekme sta se obe ekipi zelo borili, da bi si pridobili nadzor nad sredino igrišča, zaradi česar je bilo bolj malo priložnosti za zadetek. Korak za korakom je ekipa Mourinha prevzemalo pobudo in tako je v 21. minuti Karim Benzema izkoristil napako domače obrambe ter z glavo popeljal bele v vodstvo. Po zadetku so beli imeli vse več žogo v svojih nogah in imeli nadzor nad tekmo. Kot rezultat tega je Morata dosegel gol 32. minuti po dobri podaji Kakája, vendar pa ga je sodnik razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Se pa je zato Real lahko vseeno veselil drugega zadetka v 35. minuti, potem ko je Benzema ukradel žogo in jo podal do Kakája, Brazilec pa je z roba kazenskega prostora zadel z levico v daljši vratarjev kot. Domači so se poskušali vrniti v igro preko Edisona in de Diosa, ki sta bila najbolj aktivna igralca Alcoyana. Prvi je dvakrat streljal preko Realovega gola (38. in 44. minuta), medtem ko Adan obranil strel drugega z roba kazenskega prostora. V sodnikovem podaljšku je Kaká izvedel prosti strel s sredine igrišče in je poskusil z neposrednim strelom na gol, kar je tudi presenetilo domačega vratarja, a je žoga kljub temu šla le za las preko prečke in ostalo je ob polčasu pri vodstvu belih z 2-0.

Drugi polčas je začel pri Realu tudi José Rodríguez, ki je tako debitiral v prvi ekipi Real Madrida. V igro je prišel namesto Alexa, ki je bil dobro postavljen in se osredotočen na tekmece ves čas v prvem polčasu, vendar pa je v 42. minuti prejel rumeni karton. Alcoyano je še enkrat začel polčas z visokim pritiskom in iskanjem priložnosti, še zlasti iz prekinitev. Luka Modrić je bil druga menjava Real Madrida, potem ko je v 60. minuti zamenjal Essiena. V 67. minuti je na veliko sceno stopil debitant v prvi ekipi belega baleta, José Rodríguez, potem ko je v akciji sodelovala praktično celotna ekipa in je Benzema pripeljal žogo do kazenskega prostora, kjer je podal do mladega José Rodrígueza, ki je s fantastičen golom povišal prednost Reala na 3-0. V 70. minuti je imel Benzema lepo priložnost za dosego drugega svojega zadetka, vendar pa je domači vratar obranil njegov strel. Domači so poskušali na vsak način doseči zadetek, vendar pa jim je Adan uspešno preprečeval dosego zadetka. V 62. minuti je tako obranil strel Frana Piera, podobno pa je bilo tudi 73. in 75. minuti, ko je obranil dva obetavna strela domačih. Ničesar pa ni mogel storiti v 77. minuti, ko je Lara ustrelil neposredno na gol iz prostega strela z desne strani. Beli so prevladovali v zaključku tekme in tako sklenili tekmo s še drugim golom Benzemaja v 88. minuti, ki je zadel po lepi akciji z Morato. Po uspešnem začetku tekmovanja v španskem kraljevem pokalu pa se bo Real sedaj moral osredotočiti na naslednjo ligaško tekmo proti Zaragozi, ki bo na sporedu že v soboto.

Stadion: El Collao (Alcoy)
Sodnik: Fernando Teixeira
Alcoyano 1-4 Real Madrid
Lara 77.; Benzema 21. in 88., Kaka 35., Jose Rodriguez 67.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com