X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

José Mourinho je bil zadovoljen z zmago Real Madrida in predvsem s tem kako se je ekipa odzvala na zapleteni tekmi: “Nismo odigrali najboljše tekme po kakovosti, vendar pa je bilo nemogoče narediti še kaj več. Na splošno mi je všeč odnos ekipe. Zmagali smo, opravili svoje delo, bili pri tem strokovni in počastili ime Real Madrida.” Trener belega baleta je prav tako tudi pohvalil svojega tekmeca in navijače: “Igrali so z veliko užitka, intenzivnostjo in motivacijo. Res sem vesel, da sem prišel sem in publika je bila naravnost navdušena. Upam, da bodo prišli na Bernabeu tako kot so prišli pred dvema letoma. Takrat sem si ogledal njihovo tekmo proti Castilli.”

Trener Real Madrida je razložil svoj pogled na tekmi in prišel do pozitivnih zaključkov: “Užival sem v tekmi bolj kot v rezultatu, kakor tudi ob ekipnem odnosu, saj je bila to tekma v kateri je bilo težko motivirati igralce. Ni bilo lahko tekmovati proti ekipi, ki igra s tako ogromnim navdušenjem. Nismo odigrali najbolj kakovostne tekme, vendar pa je bilo nemogoče narediti še kaj več. Zmagali smo in praktično že napredovali. Igrali so nogometaši, ki do sedaj niso zbrali veliko minut na igrišču in to mi je bilo všeč. Zmagali smo, opravili svoje delo, bili pri tem strokovni in počastili ime Real Madrida.”

V smislu tekmeca je portugalski trener dejal, da je to dobra ekipa, ob upoštevanju neizogibne razlike: “Smo dve ekipi iz zelo različnih prvenstev. Igrali so z veliko užitka, intenzivnostjo in motivacijo. Tekmo so začeli bolje od nas in mislim, da je to dobra ekipa. Po poznam dobro njihovega prvenstva, vendar pa imajo zanimive igralce in prepričan sem, da to njihov trener dobro ve. Upam, da so se imeli dobro, ker se nismo prišli samo šaliti naokoli in smo opravili svoje delo. Želim jim veliko sreče.”

Poleg tega je Mourinho spodbudil navijače Alcoyana, da pridejo podpreti svojo ekipi na Santiago Bernabeu: “Ljudje iščejo samo negativne stvari v vsem kar povem. Vedno ena in ista zgodba. Všeč mi je Copa del Rey iz tega razloga, ker gredo najboljše ekipe igrat v kraje kjer ni nogometa iz prve lige in ga jim zato ni potrebno gledati samo na televiziji. Res sem vesel, da sem prišel sem in publika je bila naravnost navdušena. Upam, da bodo prišli na Bernabeu tako kot prišli pred dvema letoma. Takrat sem si ogledal njihovo tekmo proti Castilli.”

Trener Real Madrida je posebej izpostavil dve imeni: José Rodrígueza, ki je debitiral v prvi ekipi pri vsega 17. letih in Nachata, ki je bil trden v obrambi poleg Carvalha, Albiola in Varaneja. O prvem, ki je dosegel tretji zadetek, je Mourinho izjavil: “Všeč mi je kako je igral in vsi mi smo bili veseli kako je odigral. Ima potencial, mladost in čas za napredovanje, da bi nato lahko igral v prvi ekipi in da ne bi samo šel skozi prvo ekipo, ampak da bi prišel v prvo ekipo in tukaj tudi ostal. To je pomembno. Ima potencial in starost na kateri lahko gradi kariero. Če bo mogoče bi bilo dobro da bi igral več, saj trenutno ne igra veliko in trenutno je pomembno, da bi imel čim več minut na igrišču.”

V zvezi z branilcem je poudaril, da je igralec, ki “se dobro prilagodi. Kar je najbolj pomembno in kaj je res idealno je to, da imajo igralci, ki želijo se pridružit prvi ekipi, prehod med tem kar počnejo za prvo ekipo in kaj delajo v drugi ekipi. Nacho je meni na voljo kot desni bočni branilec in sam ga lahko pokličem tudi za igranje na levem bočnem položaju, če nimam nikogar drugega kot se je to zgodilo z Essienom. On je fant, ki se dobro prilagodi. Sam iščem igralce, ki bodo ostali in bodo živeli kot člani prve ekipe. Nikoli ne bo igral v osrčju obrambe in kot bočni branilec ima še veliko let pred seboj. Za mene ni povratka. Če sem se narobe izrazil, potem se opravičujem zaradi moje španščine, ker nisem Španec.”