X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

80-66: Dominantni Real je pokopal Cantu

Begič je bil z 17 točkami in 10 skoki igralec tekme. Vrnil se je tudi Llull, ki je dosegel 11 točk.

Vsi poskusi Cantuja, da bi premagali Real so bili neuspešni. Vsi govori trenerja Trinchierija so bili neuspešni. Real je bil dominanten. Razen redkih spodrsljajev, je imela Lasova ekipa celotno tekmo pod svojim nadzorom. Že v drugi četrtini je Real tekmo obrnil s svojo korist. Odlično je igral predvsem Mirza Begič, ki je dosegel 17 točk in 10 skokov. To je bila tretja zmaga za Real Madrid, ki ostaja na prvem mestu v svoji skupini. Real ostaja neporažen na svojem igrišču z zmago 80-66. Spet je bila ključ do odlične predstave obramba. Seveda je svoje dodal tudi izjemen napad. Ponovno je bil odličen zvezdnik domačinov Rudy Fernandez. Dosegel je 14 točk in končal v valorizacijo 17. Rudy in Begič sta bila ključna člena zmagovalne ekipe.

Cantu je že od  začetka veljal za ekipo, ki bo napadala iz ozadja. Vseeno pa jim je uspelo premagati edino ekipo, ki je do zdaj premagala Real; Khimki. Real je začel z isto prvo peterko, kot prejšnji teden proti Fenerbahčeju. Ponovno so začeli odlično. Takoj so želeli zatreti upor Cantuja in jih obsoditi na konec želja po nadaljevanju evropske sezone. Italijani v prvih petih minutah niso dosegli niti točke. Delni izid 10-0 je zagotovil predvsem Slovenski center Mirza Begič. Pomagal mu je tudi Nikola Mirotič, ki je bil natančen tako izpod koša kot tudi z razdalje. Real je hitro naredil razliko. Nato pa je sledil odgovor Italijanov. Z delnim izidom 7-2 so je Cantu vrnil v igro. Po prvi četrtini je bil rezultat 18-12 v korist Reala.

V drugi četrtini so bolje začeli gostje, ki so se kmalu približali na le eno točko zaostanka. Bilo je 18-17. Real je potreboval kar tri minute, da je ponovno dosegel točke. Nato pa je z nekaj menjavami Laso ponovno obrnil potek tekme. Real je lažje zadeval. Carroll je zadel 2 trojki in Begič je bil odličen pod košema. Ob polčasu je Real vodil 41-26. Glavna razlika med ekipama je bil skok. Real ga je dobival  z 23-14.

Odmor Begiču ni odvzel zagona. Slovenec je nadaljeval z odlično igro. Navijači so vzklikali njegovo ime. Kmalu so navijači zahtevali tudi Rudyja. Pri Rudyju so težke poteze izgledale enostavno. Vse stvari je delal prav. Isto je delal tudi Mirotič. Vsi so igrali odlično obrambo in napad. Real je bil nezaustavljiv in ni želel oddati točk na svojem domačen igrišču. Tudi odlična igra Aradorija ni pomagala Cantuju. Lasovi fantje so pokazali svojo odličnost. Tudi Suarez in Draper sta pokazala nekaj odličnih potez

Madrid je končal tako, kot je začel. Vrhunska Carroll in Llull sta gostom vzela še tisti kanček upanja, ki jim je ostal. Real je bil razen redkih minut v drugi četrtini skozi celotno tekmo boljši nasprotnik. Realova premoč je bila očitna. 5 igralcev Reala je preseglo mejo 10 točk. To so bili Rudy, Begič. Mirotič, Llull in Carroll. Odlična je bila tudi obramba, ki je gostom dopustila le 66 točk. Real ostaja na vrhu svoje skupine.

STATISTIKA TEKME

REAL MADRID 80 (18+23+22+17): Draper, Suárez (2), Rudy Fernández (14), Mirotic (14), Begic (17) -cinco inicial-; Sergio Rodríguez, Slaughter (6), Reyes (3), Carroll (11), Llull (11) y Pocius (2).

MAPOORO CANTU 66 (12+14+22+18): Smith (7), Markoishvili (5), Aradori (18), Leunen (13) y Cusin (2) -cinco inicial- Awudu, Scekic, Mazzarino (3), Casella, Tyus Tabu (5) y Brooks (13).