X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Higuaín kot prvi za RM zadel na štirih ligaških tekmah

Štirje od šestih zadetkov, ki jih je dosegel Gonzalo Higuain v tej sezoni, so bili zadetki, ki so popeljali Real Madrid v vodstvo. Argentinski napadalec je dosegel prvi zadetek za prvi balet že na prvi ligaški tekmi v tej sezoni proti Valenciji, nato pa je enako storil še proti Getafam, Celti in Mallorci. S tem je “Pipita” vodilni igralec v četi Joseja Mourinha po številu prvih zadetkov ekipe, potem ko mu s tremi prvimi zadetki na tekmi sledi Cristiano Ronaldo.

Gonzalo Higuain je igral proti Valenciji (1-1) v prvem krogu španske La Lige, ko je v 10. minuti popeljal beli balet v vodstvo, potem ko je mojstrsko zaustavil fantastično podajo Di Maria, enako pa je storil tudi na drugi tekmi sezone proti ekipi Getafe. Takrat je dosegel prvi zadetek na tekmi v 27. minuti z odličnim zadetkom ponovno po podaji svojega reprezentančnega soigralca Di Marie, čeprav je nato bil na koncu Real Madrid poražen z rezultatom 2-1.

Celta je bila njegova naslednja žrtev v osmem krogu La Lige. Argentinec je popeljal bele v vodstvo v 11. minuti z izjemnim strelom iz leve strani ter tako tlakoval pot Real Madridu do pete zaporedne zmage na Santiago Bernabeu. Na koncu je dosegel še prvi zadetek na tekmi proti Mallorci, ko je podaja Di Marie naredila vrzel v obrambi nasprotnika, Gonzalo pa je to izkoristil in dosegel zadetek. V 8. minuti je tako bilo že 0-1 in potem je bilo jasno, da bomo priča festivalu zadetkov belega baleta na stadionu Iberostar (0-5), v katerem je Argentinec dosegel še en zadetek ter še dvakrat asistiral za zadetek.

ZADETKI HIGUAÍNA, KI SO BILI PRVI ZADETKI REAL MADRIDA NA TEKMI 
Krog Rezultat Zadetek
1 Real Madrid 1-1 Valencia 1-0 Higuaín (10′)
2 Getafe 2-1 Real Madrid 0-1 Higuaín (27′)
8 Real Madrid 2-0 Celta 1-0 Higuaín (11′)
9 Mallorca 0-5 Real Madrid 0-1 Higuaín (18′)

Glede na te številke je Gonzalo Higuain trenutno prvi igralec Real Madrida po številu zadetkov, s katerimi je Real Madrid prišel do prvega zadetka na tekmi. Tik za Argentincem pa je že Cristiano Ronaldo, ki je dosegel tri prve zadetke Reala, nato pa je že Karim Benzema, ki prvi dosegel zadetek na eni ligaški tekmi.