X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Llull: “Celotno življenje želim ostati pri Realu”

“Počutim se ljubljenega s strani navijačev in kluba. Poskušam se odzvati s tem, da vsako tekmo dam na igrišču vse od sebe.” je dodal organizator igre Real Madrida.

Sergio Llull, ki bo 15. novembra dopolnil 25 let, bo pri Realu ostal vsaj še šest sezon. Igralec ne skriva svojega zadovoljstva, ki mu ga prinaša podaljšanje pogodbe z Realom. Dodal je še, da bo srečen če bo pri Realu igral še dlje kot ga veže nova pogodba: “Želim zaključiti to pogodbo in ko se konča, upam da bom podpisal še eno in bom do konca življenja ostal pri Realu”.

Sergio, v Real ste prispeli leta 2007 in zdaj ste podaljšali pogodbo do leta 2018. Predstavljam si da ste zelo zadovoljni..

Zelo sem srečen, saj sem upal, da  se bo to zgodilo. Resnica je, da si želim dokončati to pogodbo in ko se konča, upam, da bom podpisal še eno in da bom do konca življenja ostal pri Realu.

To je znamenje zaupanja in podpore, ki ga ju ima klub do vas. Zdaj ste eden od igralcev z najdaljšim stažem v ekipi, kljub temu da ste zelo mladi. Se počutite kot ključni igralec ekipe?

Ja, počutim se kot ključni igralec ekipe. Počutim se ljubljenega tako od kluba kot od navijačev in tudi od vseh ljudi, ki delajo z ekipo. Vedno želim na igrišču dati vse od sebe . Vedno se poskušam izboljšati kot igralec in pomagati ekipi do zmag, kar je edino kar šteje.

V klub ste prispeli približno 5 let nazaj. Nekaj v vas se je v tem času spremenilo…

Od dneva ko sem prišel v klub sem postal bolj zrel in  izkušen. Bil sem mladenič, ki je lahko obrnil tekmo v našo korist. V igro sem prišel za 3 minute in tekel sem po igrišču kot nor. Danes to naredim le še včasih, ampak imam več izkušenj in vem kdaj moram storiti za zmago. Včasih je to hitra igra, včasih pa umirjenost.

Odkar ste se pridružili ekipi ste osvojili 3 od štirih možnih naslovov. Bili ste tudi igralec dneva in MVP pokala. Še vedno pa v svoji zbirki nimate naslvoa Evrolige…

Osvojil sem ligo, pokal in superpokal. Še vedno ostaja ena trofeja, ki jo še nimam. Evroliga je tekmovanja, ki nas resnično vznemirja. Bili smo na finalnem turnirju četverice v Barceloni in tam nam ni šlo po načrtih. Vseeno pa bomo nadaljevali s trdim delom in poskušali bomo osvojiti vsa tekmovanja v katerih sodelujemo. Tega se veselimo in tega si želijo tudi vsi pri Realu.

Izpustili ste štiri tekme zaradi poškodbe gležnja. Kako se počutite? Boste lahko igrali na tekmi proti Cantuju?

Igral bom proti Cantuju. Začel sem s treningi in počutim se dobro. Še vedno nisem 100%, kot se lahko pričakuje, ampak je le vprašanja časa kdaj bom.