X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real je v ligi edini s povprečnim indeksom več kot 100

Lassova košarkarska ekipa je to številko presegla proti ekipama Blancos de Rueda Valladolidu in CB Canariasu, blizu pa bila tudi v tekmah proti Unicaju, Mad Cros Fuenlabradadi in Caji Laboral.

Ekipa belih je vodeča v španski ligi in ima tudi najboljši povprečni statistični indeks. Košarkarska ekipa Real Madrida je sama na vrhu Lige Endesa in je edina ekipa, ki ima povprečni indeks (PIR-Performance index rating) čez 100 točk. Lasova ekipa je v tem statističnem pogledu vodila tudi ob zaključku rednega dela lanske sezone in vse kaže, da bodo to svojo dominanco zadržali. Po petih tekmah so na vrhu s povprečnim statističnim indeksom 103 na tekmo.

Sezono so začeli na pravi način, z zmago 79-64 proti Unicaji v dvorani Palacio de Deportes, kjer so dosegli PIR le malo pod 100 (97). Zdaj ima Real Madrid povprečje 103 na tekmo, kar je številka, ki jo ni uspelo doseči nobeno drugo moštvo v španski ligi. Da se je Lasova ekipa uvrstila na vrh v tem pogledu, je zaslužna predvsem predstava v drugem krogu proti Blancos de Rueda Valladolidom, v kateri je Nikola Mirotić dosegel statistični indeks 46, kar pomeni, da je igral praktično brez napak.

Ekipa, ki se je Realu v tej kategoriji najbolj približala, je Asefa Estudiantes, vendar pa njihov povprečni statistični indeks šteje več kot 6 točk manj.

EKIPE Z NAJVIŠJIM PIR-JEM V

ENDESA LIGI

EKIPA

SKUPNO

TEKME

POVPREČJE

Real Madrid

515

5

103

Asefa Estudiantes

482

5

96,4

FC Barcelona Regal

472

5

94,4

Caja Laboral

442

5

88,4

FIATC Joventut

437

5

87,4