X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: Real Madrid – Zaragoza

Ekipa Belih bo gostila nasprotnika(20:00), ki je zmagal na zadnjih treh odigranih tekmah.

Real Madrid se vrača v La Ligo po uspešnem letošnjem debiju v Copi del Rey, ki so ga imeli v sredo proti Alcoyanu na prvi tekmi šestnajstine finala tekmovanja. Beli se bodo nocoj vrnili v špansko ligo s tekmo proti Zaragozi(20:00) po tem, ko so v zadnjih petih tekmah dosegli štiri zmage in en remi. Joseju Mourinhu bo spet na voljo Arbeloa, ki je okreval po poškodbi, ki jo je staknil na reprezentančni tekmi. Real, ki je v La Ligi ekipo iz Aragona premagal v 48 na skupno 58 tekmah, ki sta jih ekipi odigrali na stadionu Santiago Bernabeu, hoče zmagati še šestič zapored proti tekmecu, ki ima po treh zaporednih zmagah v španski ligi in pokalu zelo veliko samozavest.

Ekipa, ki jo vodi Jose Mourinho, bo svojo deseto tekmo v letošnji ligi pričakala na četrem mestu, po tem ko so na zadnjih petih tekmah štirikrat zmagali in enkrat remizirali, dosegli pa kar 16 zadetkov(v povprečju 3.2 na tekmo). V ligi so v tem času dobro igrali tudi v obrambi, saj so prejeli le tri zadetke, v zadnjih dveh tekmah pa so nasprotnika popolnoma zaustavili in ohranili mrežo nedotaknjeno.

STATISTIKA OBEH EKIP PRED 10. KROGOM V LIGI

DOMA

V GOSTEH

Ekipa

Poz.

Toč.

T

Z

N

P

T

Z

N

P

Real Madrid

4.

17

4

3

1

0

5

2

1

2

Zaragoza

9.

12

5

2

0

3

4

2

0

2

 

VPOKLICANI IGRALCI
Jose Mourinho je za nocojšnjo tekmo izbral 20 nogometašev, med katerimi izstopa Alvaro Arebloa, ki se vrača po poškodbi, ki jo je staknil na tekmi s špansko reprezentanco. Na listi je prav tako vezist Alex, ki je tako že drugič zapored s prvo ekipo, po tem ko je igral tudi na tekmi proti Alcoyanu v pokalu. Portugalski trener na tej tekmi ne bo mogel računati na usluge Xabija Alonsa, saj prestaja kazen zaradi petih rumenih kartonov, prav tako bodo manjkali tudi Khedira, Coenrato in Marcelo, vsi zaradi poškodb.

Cristiano Ronaldo in Higuain sta zadela 17 golov na devetih tekmah

Dva Realova nogometaša še posebej blestita v napadu na začetku sezone. Cristiano Ronaldo, ki je manjkal na sredini tekmi v pokalu, je proti Mallorci dosegel svoj najboljši niz tekem z zadetkom(8) s 14 goli. Portugalski igralec je letos v vseh tekmovanjih že pri številki 18 in je najboljši strelec med igralci v največjih evropskih ligah. Na drugi strani je Higuain z dvema zadetkoma proti ekipi iz Belearov dva zadetka ali več na eni sami tekmi dosegel že na 17ih dvobojih z Real Madridom. Še več-Argentinec, ki je letos v ligi dosegel šest golov, je kar štirikrat v La Ligi odprl tekme z zadetkom, kar je največkrat v ekipi Belih.

Ral Madrid in Zaragoza sta v španski ligi odigrala 58 medsebojnih obračunov, kjer je ekipa Reala igrala doma. Statistika govori v prid Madridčanov, saj je Real kar 48-krat zmagal, šestkrat remiziral, štirikrat izgubil, dosegel 147 golov in le 55 prejel. Tudi splošna statistika v domačem prvenstvu govori v prid Mourinhove ekipe, saj so zmagali na 74 dvobojih, 22-krat remizirali, 20-krat izgubili, dosegli 251 zadetkov in 135 prejeli.

TEKME V DOMAČEM PRVENSTU Z REAL MADRIDOM

KOT DOMAČIM MOŠTVOM

T

Z

N

P

Gd

Gp

Real Madrid

58

48

6

4

147

55

Zaragoza

58

4

6

48

55

147

Zaragoza bo obiskala stadion Santiago Bernabeu kot  trenutno deveto uvrščena ekipa v španskem prvenstvu. Imajo 12 točk s štirimi zmagami in petimi porazi. Vendar na domače igrišče Reala prihajajo z dobro popotnico, saj so zmagali na zadnjih dveh tekmah v ligi(proti Sevilli in Granadi) in eni v pokalu(proti Granadi).

Ekipa, ki jo vodi Manolo Jimenez, ki jo je prevzel na sredini prejšnje sezone, se je letos okrepila z igralci kot so Toni Doblas, Sapunaru, Goni, Wílchez, Loovens, Movilla, Montañés, Javi Álamo in Romaric. Hélder Postiga, z štirimi goli, and Apoño, z dvema, sta najboljša strelca ekipe, ki ima letos na gostovanjih v La Ligi dve zmagi(Espanyol in Granada) in dva poraza(Real Sociedad in Valencia), pri čemur so dosegli štiri zadetke in jih šest prejeli.