X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi z Zaragozo: Mourinho

Real Madrid je dosegel proti Zaragozi še šesto zmago v prvenstvu. José Mourinho je po tekmi v novinarski sobi podal svojo oceno glede tekme: “Nisem zelo užival v tekmi, lahko in moramo igrati bolje. Pomembna stvar je zmagati in to na miren način, vendar pa moramo igrati boljše kot smo igrali.” Trener Real Madrida ceni dejstvo, da njegova ekipa ni pokazala nobene slabosti zaradi poškodovanih in manjkajočih igralcev na sredini igrišča: “V zadnjih dveh sezonah je bilo tako, da če sta manjkala Alonso in Khedira smo bili obupani. Danes je ekipa igrala brez njiju, zmagala in naredila dovolj za zmago.”

Modrić je začel tekmo v prvi postavi in dosegel zadnji gol Real Madrida. Mourinho je pohvalil njegov nastop: “Všeč mi je kako je igral, dobro je delal za ekipo in se je že dobro povezal z ekipi in se prilagaja na novo okolje. Zelo drugačna je igra v Angliji v primerjavi s Španijo in v Tottenhamu v primerjavi z Real Madridom. Ampak on je odličen igralec, ki se še prilagaja in zato bom vesel, če bo nadaljeval tako kot je do sedaj.” Portugalec je prav tako tudi pohvalil Cristiana: “Trdo je delal za ekipo in odigral dobro glede na splošno predstavo ekipe.” Prav tako je tudi komentiral predstavo Albiola: “Varane je sta še vsega 19 let in je odigral 4 zaporedne tekme. Albiol je igralec v katerega imamo zaupanje. Poleg Pepeja, Ramosa in Varaneja je težko igrati, vendar imamo zaupanje vanj.”

Mourinho je analiziral kaj mu je bilo najbolj in kaj najmanj všeč pri sami tekmi: “Kaj me je bilo najbolj všeč je bilo to, da smo igrali brez Alonsa in Khedire, dveh pomembnih in ključnih igralcev v zadnji 2 letih in še malo. V vsaki tekmi v zadnjih dveh sezonah, ko je manjkal eden od njiju, smo bili v težavah in če sta oba manjkala smo bili obupani. Danes, brez njiju, pa je ekipa igrala, zmagala in naredila dovolj za zmago. Tisti igralci, ki so ju nadomestili, so odigrali tekmo, ki ni bila lahka, ker je ekipa nekoliko neuravnotežena in so bili zato nekoliko osamljeni na sredini igrišča. Na koncu je vsakega od njiju dosegel tudi gol. In stvar, ki mi je bila najmanj všeč je bila ta, da nismo bili čvrsti. Da, v obrambi smo bili čvrsti. Ko smo imeli težavne trenutke je ekipa lahko nadzorovala tekmo, vendar pa ko smo imeli posest žoge, smo bili zelo daleč drug od drugega. Brez da bi odigrali odlično tekmo smo zmagali 4-0, rezultat je nekoliko težji za Zaragozo, ki si je zaslužila več. Ampak to je dobro za nas, ki čez dva dni igramo težko tekmo.”

Na vprašanje o žvižgih iz tribun je Mourinho rekel: “To ni problem, prav tako so tudi ploskali ob drugih časih in to ni važno.” Trener belega baleta je pojasnil padec kakovosti v drugem polčasu: “Mogoče zaradi rezultat, občutka, da imamo tekmo pod nadzorom in zato ni bilo potrebno vložit veliko truda. Ekipa je igrala nekoliko nezainteresirano in igrala z malo intenzivnostjo. Obstajajo časi, ko ti je težko biti najboljši in to je še toliko težje, ko čez dva dni igraš težko tekmo.”

Po zmagi 4-0 proti Zaragozi, je Mourinho postal trener, ki je najhitreje v zgodovini Real Madrida dosegel 100 zmag na klopi belega baleta. Trener se je pošalil o tej temi: “Saj se šalite, ker to ni res in sam ne mislim tako. Mora biti 50 zmag in ne 100.” Na koncu je zanikal, da so njegovi igralci v drugem polčasu že mislili na Ligo prvakov: “Ne verjamem, da smo imeli ta problem. V torek imamo posebno in zelo težko tekmo, vendar pa smo odigrali dobro, ne tako dobro kot bi sami lahko, vendar dobro. Splošna uspešnost ne gre gledano samo na fizično stran. Gre za vse, fizično in psihološko predstavo.”