X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-0 Zaragoza

photobucket.com

Real Madrid je proti Zaragozi dosegel šesto zaporedno zmago na Santiago Bernabeu, kjer ostaja še naprej neporažen. Beli so potrebovali manj kot pol ure, da so odločili tekmo. Gonzalo Higuain je tako v 23. minuti popeljal domače v vodstvo, samo tri minute kasneje pa je Angel di Maria svojo 100. uradno tekmo v belem dresu kronal z drugim zadetkom za Real. Tik pred koncem tekma pa sta zmago potrdila še Essien in Modrić s svojima prvima zadetkoma za beli balet. To je bila že tretja zaporedna tekma varovancev Joseja Mourinha brez prejetega zadetka, s čimer so sedaj poleg Malage prejeli najmanj zadetkov v La Ligi. Prav tako pa je bila to tudi jubilejna 100. zmaga Mourinha na klopi Real Madrida, s čimer je postal trener, ki mu je to uspelo v najkrajšem času (132 tekem).

Real Madrid ne bi mogel imeti boljšega začetka meseca kot ga ima potem, ko so beli v desetem krogu La Lige na domačem Santiago Bernabeu prepričljivo premagali Zaragozo in tako zabeležil tretjo zaporedno zmago. Z Albiolom v osrčju obrambe in Essienom ter Modrićem na sredini igrišča so beli prevladovali od samega začetka z namenom osvojiti še šesto zaporedno domačo zmago v vseh tekmovanjih, kjer so beli še vedno neporaženi v tej sezoni. Vsaj tako je bilo videti v prvih 20. minutah, v katerih so imeli beli dve priložnosti za zadetek, medtem ko si gosti niso priigrali nobene. Oba sta prišli po strelu Ronalda z glavo, vendar pa je Portugalec s prvim strelom le za nekaj centimetrov zgrešil vrata Zaragoze v 14. minuti, v 18. minuti pa je streljal preko gola. Zaragoza si je vzela čas za ogrozitev vrat Casillasa, vendar pa je bilo zato takrat nekoliko bolj nevarno, potem ko je v 20. minuti Helder Postiga poskusil z diagonalnim strel in ogrel roke Casillasa. Ta poteza je prisilila Real Madrid, da je prestavil v višjo prestavo in samo v pičlih petih minutah odločil tekmo. Higuain je dosegel prvi zadetek v 23. minuti. Modrić je izvajal kot z desne strani, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji med vsemi Albiol, ki je poskusil z glavo. Gostujoči vratar Roberto je s fantastično obrambo obranil njegov strel, vendar pa je bil Argentinec na pravem mestu in tako z bližine pospravil žogo v mrežo. To je bila že tretja zaporedna tekma na kateri je Pipita zatresel nasprotnikovo mrežo. Pod drugi zadetek se je podpis Di Maria in to le tri minuti pozneje pa je bi, ko je bil nagrajen za svojo vztrajnost. Njegov prvi predložek je branilec Zaragoze preprečil, vendar pa je žoga prišla nazaj do hitrega Argentinca, ki je sprožil proti nasprotnikovemu golu. Prvi strel nogometaša Reala je obranil Roberto, v drugo pa je Argentinec meril v polno. Še ni minilo pol ure tekme pa je Real Madrid že imel odločilno prednost dveh zadetkov, zaradi česar so beli lahko nekoliko hranili svojo energijo. Lahko bi celo dosegli tretji zadetek v 27. minuti, vendar pa je Ronaldo le za las zgrešil dolgi kot gostujočih vrat. To je bila zadnja lepa priložnost obeh ekip pred odmorom.

Zaragoza je začela drugi polčas pogumno, vendar pa so njihovi napadi bili bili prekinjeni ali zaradi trdne domače obrambe, ali pa zaradi izjemnega Casillasa v vratih. Prav to se je zgodilo v 58. minuti, ko je Victor Rodriguez nevarno poskusil z roba kazenskega prostora, vendar pa se je s pravo parado izkazal Casillas. Zaragoza je bila še bližje zadetku pet minut kasneje, vendar pa je strel Jose Mari zadel le prečko Realovih vrat. Real Madrid je ponovno postal bolj pozoren in zbran, zato je umiril igro, saj se je zavedal da ga čez tri dni že čaka naslednja pomembna tekma v Ligi prvakov. Stvari so potekale po načrtih, ko so beli v zadnjih minutah le dokončno strli odpor gostov. V 84. minuti je Ronaldo izvajal prosti strel od daleč in zadel prečko, vse to pa je bil samo uvod na to kaj nas je še čakalo v nadaljevanju. Minuto pred koncem rednega dela je po hitrem protinapadu tretji zadetek za Real Madrid prispeval Michael Essien, 91. minuti pa je s strelom z neubranljivim strelom po tleh zadel še Modrić. Tako za Essiena kot tudi za Modrića pa je bil to sploh prvi zadetek v dresu Real Madrida. To je bila že šesta zaporedna domača zmaga in tretja zaporedna v La Ligi na kateri beli niso prejeli zadetka. Odlična novica pred torkovo povratno tekmo skupinskega dela Lige prvakov proti Dortmundu.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Estrada Fernández
Real Madrid 4-0 Zaragoza
Higuain 23., Di Maria 26., Essien 88., Modrić 91.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com