X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Di María zadel na svoji 100. tekmi za Real Madrid

Di Maria je odigral svojo stoto tekmo za Real Madrid, potem ko je začel v prvi postavi proti Zaragozi in dosegel tudi drugi zadetek belega baleta. Di Maria je prišel v klub na željo Mourinha poleti leta 2010 in je hitro postal eden od najbolj pomembnih igralcev ekipe. Njegova hitrost in spretnost na krilu so pripomogle k oblikovanju enega najbolj smrtonosnih napadov v zgodovini kluba. Pomembnost Argentinca za klub je mogoče razbrati tudi iz njegove statistike: 19 zadetkov in 38 asistenc, ki so pripomogle k osvojitvi naslova Copa del Rey in ligaškega naslova.

Angel di Maria je hitro pustil svoj pečat v Real Madridu. V svoji prvi sezoni je pokazal svojo celotno paleto znanj. Bil je eden izmed igralcev, ki ga je Mourinho najbolj pogosto uporabljaj za igranje, saj je Argentinec igral na 53. tekmah, na katerih je dosegel 9 zadetkov in 20 asistenc. Najbolj odmevna asistenca je zagotovo bila tista, ki je šel na čelo Cristiana Ronalda in ki je prinesla klubu naslov Copa del Rey 2011. V lanski sezoni je Argentinec igral na nekoliko manj tekmah zaradi poškodbe, tako da je igral na 32. tekmah, pri tem pa je dosegel 7 zadetkov in 15 asistenc ter tako odločilno prispeval k osvojitvi španske La Lige.

Poleg njegovih zadetkov in asistenc pa gre Argentinec v vsako tekmo z odlično telesno pripravljenostjo in tekmovalnostjo, ki je v skladu z vrednotami kluba. Te značilnosti ga nedvomno postavljajo za enega izmed najbolj priljubljenih igralcev s strani navijačev Real Madrida. Vendar pa se je odnos med Di Mario in navijači na Santiago Bernabéu šele začel, saj je letos poleti podaljšal pogodbo do konca sezone 2017/18. Kot rezultat tega in pri 100. odigranih tekmah v dresu belega baleta, ima Angel v mislih le nadaljevanje svoje uspešne kariere v belem dresu in osvajanje lovorik z Real Madridom.

TEKME DI MARÍE ZA REAL MADRID
Sezona  La Liga Liga prvakov Copa del Rey Španski superpokal Skupaj
2010/11 35 10 8 53
2011/12 23 7 2 32
2012/13 10 3 2 15
SKUPAJ 68 20 8 4 100