X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Khedira

 “Ko je Real Madrid osvojil svoj deveti naslov v Ligi prvakov, sem bil njihov in Zidanov velik navijač”, je povedal vezist Reala.

Sami Khedira je za Bwin spregovil nekaj besed o bližajoči se torkovi tekmi Reala, ko se bo ta na svojem igrišču pomeril z Borussio Dortmund. Nemški igralec je samozavesten glede napredovanja iz skupinskega dela Lige prvakov: “Real Madrid in še ena druga ekipa se bosta uvrstila naprej. Ne bom pa napovedal kdo. Vendar očitno, kot Nemcu, če se bo Dortmund uvrstil naprej, bo to  dobra novica, prav tako pa mislim, da si to zaslužijo. V prejšnjih dveh letih so dvakrat zmagali domače prvenstvo in zdaj dobro igrajo še v Ligi prvakov. Osebno bi bil zelo srečen za njih. Kljub temu pa predvsem upam, da bo Real Madrid končal skupinski del na prvem mestu, ostalo pa me ne zanima preveč.”

Vezist Belih je podal svoj pogled na tekmo med Madridom in še eno nemško ekipo v finalu Lige prvakov, kjer so Madridčani osvojili svoj deveti naslov: “Seveda sem spremljal tekmo. Na eni strani sem bil navijač Nemcev, ki je podpiral Leverkusen, vendar sem po drugi strani bil tudi velik navijač Real Madrida, predvsem zaradi Zidana. On je bil moj idol, igralec ki ga občudujem. Bila je odlična tekma in res ne vem kaj naj povem o zadetku. Ne vem, če bo še kdaj dosežen  kakšen tak. Da odločiš tekmo na takšen način, res pokaže vso tvojo veličino. Pred televizorjem sem sedel z odprtimi usti in užival v tekmi.”

Spomnil se je tudi na pretekli velik evropski uspeh Realovega naslednjega nasprotnika: “Dobro se ga spominjam. Nikoli ne bom pozabil, ko je Ricken vstopil v igro in le nekaj sekund pozneje dosegel zadetek z legendarnim lobom na Olimpijskem stadionu v Münchnu. To je bil zelo poseben trenutek. Seveda nisem opazil taktičnih elementov v tistem času, bil sem le navijač in to zelo srečen, saj je nemška ekipa osvojila Ligo prvakov v Nemčiji proti tako odlični ekipi kot je bil to Juventus, ki je imel v svojih vrstah igralca kova Del Piero.”

Khedira je povedal, da se je povsem vklopil v madridsko ekipi in da ima celotna ekipa velike ambicije, da ponovno osvoji ligaški naslov: “Na španski nogomet sem se privadil relativno hitro. Ligaški naslov je bil zelo pomemben, ker nagradi konstantno dobro formo skozi celotno sezono, ki je kot dolg maraton. Zato sem selo srečen, da smo osvojili ta naslov, vendar to je že preteklost, zdaj se moramo potruditi, da bi ga zadržali oziroma ponovili. Mislim, da je to vedno zelo težko ali vsaj težje kot ga osvojiti prvikrat. Smo skoncentrirani na to novo sezono in poskušali bomo ponoviti uspeh.”