X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pérez odprl tretjo fazo Mesta Real Madrid

photobucket.com

Florentino Pérez je odprl tretjo fazo Mesta Real Madrid (Ciudad Real Madrid), ki vsebuje bivalne prostore za prvo ekipo in akademijo. “Da bi še naprej rasli, napredovali in strmeli k popolnosti je edina pot slediti temu in zato smo se lotili končati tretjo fazo, ki je zgodovinskega pomena za naš klub. To je prvič, da bo v naših 110. letih obstoja Real Madrid imel posebne stalne bivalne prostore za akademijo kot integriran dela športnega mesta. To bo domov in velik prispevek k razvoju tistih, ki imajo sanje nekega dne igral na Santiago Bernabéu. Prav tako imamo prvič v naši zgodovini bivalne prostore za prvo ekipo. To je stavba, ki nas bo razlikovala od večine klubov na svetu,” je dejal predsednik Real Madrida. Slovesnosti se je udeležil tudi častni predsednik kluba, Alfredo Di Stefano, županja Madrida, Ana Botella, predsednik regije Madrid, Ignacio González, veliko je bilo prisotnih tudi direktorjev iz vodstva kluba, kapetana košarkarske in nogometne ekipe in več bivših košarkarskih igralcev in nogometašev.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Po projekciji premikajočega videa, ki je bil naslovljen z “Rastemo”, je bil predsednik belega baleta tisti, ki je kot prvi spregovoril o Mestu Real Madrida: “To je kraj kjer bo Real Madrid dal odgovore na vprašanja o naši identiteti. Samo poglejte na to kaj smo bili, kaj smo in kaj bomo bili. To združuje veliko naših upov in želja, in naš klub je pomemben, saj bomo še naprej imeli zaupanje v projekte kot je ta. Real Madrid je zgrajen okoli vrednosti, ki se prenašajo iz roda v rod in Mesto športa je vedno imelo veliko vrednost pri tem.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Najvišji predstavnik belega baleta se spominja starega športnega mesta: “Nikoli se ne ustavimo in ​​naša obsedenost je, da rastemo brez da bi pri tem pozabili na svojo preteklost. To razburljiv dogodek služi kot opomin tistim, ki so omogočili izgradnjo starega športnega Mesta Real Madrid, ki je ključni del naše DNK. Desetletja smo uživali na našem starem športnem mestu in nekdanji igralci, ki so bili odlični predstavniki Real Madrida kot madridski ye-yé (ime yé-yé je ime za vse španske igralce Real Madrida, ki so dominirali v španskem nogometu v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, op.p.), ekipa s Camachom in Benitom, ekipa Castille, ki je igrala finale pokala proti prvi ekipi, Real Madrid z Raulom in Casillasom, trenutna ekipa … Življenje tega kluba je povezano z Mestom športa in igralci, ki so prišli od tu so med najboljšimi na svetu. Ta formula je tista, ki nam je pokazala pot do uspeha.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Florentino Pérez je prav tako omenil temelje, ki so bili postavljeni in nove pobude, ki se razvijajo: “Še vedno se spomnim 12. maja 2004, ko smo postavili temeljni kamen tega športnega kompleksa in prevzel štafetno palico od starega kompleksa, da bi zgradili največji in najboljši športni center za treniranje. Njena gradnja je bila zapletena, vendar pa je to danes čudovita realnost z infrastrukturo in objekti, ki živijo z izzivi Real Madrida v 21. stoletju. Delamo na novih pobudah za dokončanje razvoja tega športnega mesta. Naš naslednji projekt je tematski park, ki bo vznemiril naše navijače in bo osvojil srca vseh. To bo tudi turistična destinacija ob enem.”

Na koncu je povedal kot ambasador mesta glede podobe Real Madrida: “Nikoli ne pozabimo, da mi nosimo ime našega mesta. Ponosni smo, da smo ambasadorji tega dinamičnega in odprtega mesta.” Ana Botella, županja Madrida, je nadaljevala v istem smislu: “Ko govorimo o Real Madridu je govorjenje o več kot le športnem klubu. Gre za več kot 100 let staro madridsko institucijo, ki si je vedno prizadevala rasti, napredovati in zmagovati. Real Madrid je postav znamka zaradi svojih dosežkov in njihovih mednarodnih dosegov in so naši najboljši ambasador v svetu, ne le za mesto, ampak za celotno Španijo. So simbol španske prestolnice.”

photobucket.com photobucket.com photobucket.com

Ignacio Gonzalez, predsednik regije Madrid, je dejal: “Pred osmimi leti smo bili srečni, da smo se udeležili polaganja temeljnega kamna in bili priča ustanovitve enega najboljših športnih mest na svetu. Odlične prostori, ki so poklon zgodovini kluba. Ta tretja faza je najboljši način, da se opravi izredno delo.”

Model z velikim pomenom
Alfredo Di Stefano je bil odgovoren za namestitev prvega modela, ki čustveno predstavlja dejanje te tretje faze. Naslednja dva modela sta postavila še en nekdanji igralec Amancio Amaro in član Real Madrida s številko 1, Federico Navazo. Alberto García Collado je postavil 4. del kot predstavnik delavcev, ki delajo ali so delale v akademiji in Felipe dos Anjos, igralcev U-16 iz košarkarske ekipe je dodal peti del modela. Svoj del modela so nato postavili kapetan Castille Juanfran, nogometaš U-12 Alejandro Herrero, in nogometni in košarkarski kapetan, Iker Casillas in Felipe Reyes. Zadnji del modela, klubski grb, so skupaj postavili Florentino Pérez, Ana Botella in Ignacio González.

Vrhunski bivalni prostori pripravljeni za klubsko uporabo
Akademija bo imel prebivališče posebej za razvoj mladih iz našega mladinskega pogona. Z več kot 9.000 kvadratnih metrov in 56 dvoposteljnih sob, s prostori za učenje, bivalnimi prostori, jedilnico …

Prebivališče prve ekipe je zasnovano s 60. enoposteljnimi sobami, jedilnico, avdiovizualnimi prostori, knjižnico, bivalnimi prostori, recepcijo ter vsemi potrebnimi prostori za treninge in sestanke ekipe.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com