X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho: Borussia je močna, ampak mi igramo doma

“Naša skupina je zelo zahtevna ter težka in vse ekipe smo pod pritiskom” je dodal trener belih.

Real Madrid se bo danes zvečer ob 20:45, v četrti tekmi skupinskega dela lige prvakov soočil z Borussio Dortmound. Jose Mourinho je govoril na novinarski konferenci pred obračunom: “To je zelo težka skupina in vsaka dobljena točka je dobra. Izgubljati je slabo, vendar mislim, da je vsaka tema reskirana. Dortmund in mi smo v boljši poziciji pred drugim delom tekmovanja, kot drugi dve ekipi. Seveda pa obstaja možnost, da City dobi več točk v tem drugem delu in se vrne v boj za napredovanje. Je zahtevna skupina, ker je komplicirana in vse ekipe smo pod istim pritiskom. Borussia je močna, vendar mi igramo doma, kjer lahko odigramo bolje.”

Beli se bodo pomerili z Nemci in oboji se borijo za prvo mesto v skupini D. Realov trener je poudaril zmožnosti današnjega nasprotnika: “Nisem zaskrbljen samo z njihovim napadom, zaskrbljen sem nad celotno ekipo, ki prihaja k nami. So zelo optimalna ekipa. Ni po naključju, da so zmagali zadnja dva nemška prvenstva, ali, da so v vodstvu tako močne skupine, kot je naša. Dobri so v tranziciji, z dobrimi igralci, odlično taktiko in direktnim nogometom. So odlična ekipa. Po mojem mnenju če pridejo med 16 najboljših v tem tekmovanju, so v dobri poziciji tudi za končno slavje.”

Jose Mourinho je govoril tudi o Ronaldu in njegovih sposobnostih, ter kaj nam lahko ponudi na igrišču: “Mislim, da je bil Cristiano že prej odličen igralec, preden je prišel k nami v Real Madrid. Zdaj je star 27 let. Bil je odličen igralec, sedaj je odličen igralec in bo ostal odličen igralec, tudi v nadaljnih sezonah.” Poleg tega je trener razlagal o jutrišnji začetni enajsterici: “Benzema je poškodovan in Varane bo v prvi postavi. Karim ima poškodbo mišice in je odsoten, koliko časa pa nevem, vendar vem da je odpadel za jutri.” O Modrićevi možnosti za vlkjučitev v današnjo tekmo in indikacij, ki jih lahko ponudi je poudaril: “Nevem če bo igral. Isto lahko rečem za Essiena, Xabi Alonsa in Khediro.”

O njegovi odsotnosti na predstavitvi 3. faze Mesta Real Madrid: “Bil sem povabljen, razložil sem tistemu kateremu sem moral, klubu. In moja razlaga je, da dan pred tekmo nisem dosegljiv za dogodke, koncentriran sem na to, kaj moram pripraviti in na kar moram misliti. So mi že povedali, da so bile neke kritike. Vendar če bi šel na dogodek, se bi zgodilo vse popolnoma isto, ker bi govorili, da raje razmišljam o dogodkih, kot pa na tekmo.”

Mourinha so spraševali tudi, zakaj na tekmi proti Manchester City-ju niso bile razprodane tribune in zakaj so še vedno prosta mesta za tekmo proti Borussi-i. Na to je odgovoril: “To lahko le rečem, da nisem jaz kriv za ekonomsko krizo v Španiji in Evropi.” In ko je bil vprašan o organizaciji v klubu in če se počuti zaželjenga je začel: “Nisem tukaj, da bi govoril o ekonomski plati.”

Zaključil je z lepimi željami, da Zinedine Zidane naredi lepo trenersko kariero: “Nisem nihče, da lahko kaj govori od tega. Lahko samo rečem, da upam, da bo uspešen v svoji karieri, kot je bil kot igralec, ampak nisem nihče, ki bi ga lahko ocenil.”