X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Özil: “Smo na dobri poti”

“Mourinho je trener prve  kategorije in vedno je lačen uspehov”, pravi igralec belih na tiskovni konferenci pred tekmo z Burussio.

Mesut Özil je stopil pred novinarje na tiskovni konferenci na Santiagu Bernabéu po konferenci trenerja José Mourinho. Nemec je zadovoljen z dinamiko v ekipi: “Naš cilj je dati vse od sebe, igrati po naših najboljših močeh. Res je da niso začeli dobro in smo izgubljali točke, a sedaj smo si povrnili samozavest in smo na dobri poti. S svojo igro nisem povsem zadovoljen, a se bom izboljšali”.

Igralec Real Madrid je analiziral nocojšnjo tekmo proti Borussii: “Naš cilj je zmaga. V Dortmund je bilo težko. Poznam nekatere igralec iz reprezentance, tako da jih pozam, a sedaj igramo na Santiago Bernabéu in želimo zmagati. Naš cilj so vedno tri točke. Z Dortumundom bot težko, a igramo doma pred našimi navijači, ki nas bodo podprli. Če izpolnimo vse, kar nam je povedal trener,bodo tri točke ostale v Madridu. Mario Götze in Reus sta vrhunska igralca, a na splošno je Borussia resna ekipa na vseh položajih in to bo zelo zahtevna tekma. Sam se bom osredotočil na to kako lahko pomagam ekipi. Smo Real Madrid in igramo doma, ne obremenjujemo se s tem, kar bodo počeli oni, hočemo vse tri točke”.

O svojih soigralcih Ronaldu in Casillas in o tem komu bi dal Balón de Oro trdi: “Cristiano je vrhunski igralec, ki je dokazal svojo kvaliteto z goli in o Casillasovi kvaliteti, tudi ni treba izgubljati besed. Moj glas bi šel obema, saj se z obema odlično razumem. Upam da jo dobi kakšen igralec Real Madrida”.

O odsotnosti Samija Khedire, priznava: “V nogometu se dogaja veliko poškodb, moraš živeti z njimi. Z Samijem se odlično razumem tako na igrišču kot izven njega. Proti Dortumundu moramo iztržiti dober rezultat.” O Sergiu Ramosu pravi: “Odlično se razumem tudi z Sergio.  Odličen prijatelj je. Že sem govoril o dogodku z dresom in ne bi rad spet odpiral to temo. Sva velika prijatelja”.

Nemec je imel samo besede hvale za svojega trenerja in kako je pripravil tekmo četrtega kroga skupinskega dela Lige Prvakov: “Pred vsem je vrhunski trener, svetovne kategorije in vedno je lačen uspehov. Zelo je blizu svojim igralcem, že sem povedal in bom ponovil je eden najboljših trenerjev na svetu. O taktiki, seveda ne bo povedal vsega, kar nam je povedal trener. Pripravi nas 100%, a ne bo razkrival taktik”.

Na zadnje je bil vprašan o svojem stilu življenja, ki ga ima v španski prestolnici: “Lahko grem jest, kamor hočem, čeprav me ljudje takoj prepoznajo. Živim s tem. V Madridu je to nekoliko bolj ekstremno kot v Nemčiji, veliko je paparacev. V Madridu so ljudje nori na nogomet, kar se mi zdi odlično. Španski mediji te zelo hvalijo, ko igraš dobro si najboljši igralec na svetu, ko igraš slabo pa te zelo kritizirajo. Osredotočam se na svoje delu in na to, kar si moj trener misli o meni Ostalo me ne zanima”.