X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: Real Madrid-Borussia Dortmund

Real Madrid, ki je doma zmagal sedem zaporednih tekem v Ligi prvakov, se bo v nocojšnji tekmi pomeril s prvakom Bundeslige. Cilj je osvojitev novih treh točk, s katerimi bi zopet prišel na prvo mesto v skupini dva kroga pred koncem tega dela tekmovanja.

Real Madrid se vrača v Ligo prvakov s ciljem, da se ponovno uvrsti na vrh skupine D po tekmi z Borussio Dortmund(20:45). Igralci Belih bodo poskušali izkoristiti brezpogojno podporo svojih navijačev, ki jih takšne tekme v Ligi prvakov dobesedno prevzamejo in ki bodo s svojim bučnim navijanjem ekipi belega baleta pomagali k osmi zaporedni evropski zmagi na stadionu Santiago Bernabeu. Španski ligaški prvaki in najboljši strelci v letošnji Ligi prvakov se bodo nocoj pomerili proti zmagovalcem lanske Bundeslige in eni redkih ekip, ki je letos še neporažena v tem evropskem tekmovanju. Pomembnost nasprotnika in cilj uvrstiti se ponovno na vrh skupine dva kroga pred koncem tega dela ustvarja to tekmo izjemno resno in napoveduje enega najbolj zanimivih večerov v evropskem nogometu.

Več kot mesec in pol po prvi tekmi v Ligi prvakov bo Real Madrid zaigral svojo drugo tekmo v tem tekmovanju na domačem igrišču. Beli bodo merili moči z Borussio Dortmund s ciljem, da zmagajo in se vrnejo na vrh lestvice skupine D dva kola pred koncem skupinskega dela. Če premagajo nemško ekipo, bodo na lestvici vodili z dvema točkama naskoka pred ekipo iz Dortmunda, a Real čakata nato še dve tekmi: Manchester City v gosteh in Ajax na domačem igrišču.

STANJE V SKUPINI D

Mesto

Ekipa

Z

N

P

Gd

Gp

Gr

Točke

1

Borussia Dortmund

2

1

0

4

2

2

7

2

Real Madrid

2

0

1

8

5

3

6

3

Ajax Amsterdam

1

0

2

4

6

-2

3

4

Manchester City

0

1

2

4

7

-3

1

Še neomajna povezava med ekipo in navijači na Santiagu Bernabeu bo Belim pomagal pri zastavljenem cilju. Vsaj tako je bilo na zadnjih sedmih tekmah, ki jih je Real odigral v tem tekmovanju. Ajax (3-0), Lyon (4-0), Dinamo Zagreb (6-2), CSKA Moskva (4-1), APOEL (5-2), Bayern (2-1) in Manchester City (3-2)so nasprotniki, ki so zaporedoma izgubili proti ekipi iz španske prestolnice. Tudi gol razlika se sklada s tem: Real je dosegel v teh tekmah 27 zadetkov in jih le osem prejel.

ZADNJIH 7 TEKEM REALA V LIGI PRVAKOV

Nasprotnik

Izzid

Ajax

3-0

Lyon

4-0

Dinamo Zagreb

6-2

CSKA de Moskva

4-1

APOEL

5-2

Bayern München

2-1

Manchester City

3-2

 

»Benzema ne bo igral, ker je poškodovan, Varane pa bo začel tekmo,« je na novinarski konferenci razkril Jose Mourinho. Portugalski trener je za to tekmo izbral 20 igralcev, med katerimi izstopa igralec Castille Alex. Alex bo tako pridružen prvi ekipi že na tretji tekmi zapored. Francoski napadalec bo na drugi strani opazen manjko za ekipo Reala, vendar kljub temu je ta ekipa že večkrat dokazala svojo napadalno moč. Pravzaprav je Realovo doseganje golov v tem tekmovanju nekaj kar si je vredno zapomniti. Ekipa Real Madrida je najboljša po številu zadetkov v letošnjem tekmovanju(8 golov), Cristiano Ronaldo, ki je zadel pet od njih, pa je trenutno najboljši strelec v Ligi prvakov v tej sezoni.

EKIPA REAL MADRIDA ZA NOCOJŠNJO TEKMO

Vratarji: Casillas, Adan in Jesus.
Obramba: Arbeloa, Varane, Pepe, Sergio Ramos, Nacho, Carvalho in Albiol.
Vezisti: Kaka, Xabi Alonso, Alex, Özil, Essien, Modrić, Callejón in Di Maria.
Napadalci: Cristiano Ronaldo in Higuain.

Borussia Dortmund, prvak Bundeslige v prejšnjih dveh sezonah, letos v domačem prvenstvu ne blesti najbolj, saj so na petem mestu s 16 točkami, 11 za vodečo ekipo Bayerna. Do zdaj so zbrali štiri zmage, štiri remije in dva poraza ter so v zadnjem krogu brez zadetkov remizirali proti Stuttgartu.

TEKME MED REALOM IN BORUSSIO

V LIGI PRVAKOV

Ekipa

Št.T

Z

R

P

Gd

Gp

Real Madrid

5

2

2

1

6

4

Borussia Dortmund

5

1

2

2

4

6

Nemška ekipa, ki vodi na lestvici v skupini D s sedmimi točkami, pred  Real Madridom, ki jih ima šest, prihaja na Santiago Bernabeu z dvomi o nastopu Khela, ki je prejel na zadnji ligaški tekmi  hud udarec v glavo in ki je na stadionu Belih treniral z masko. Gostujoč trener Jürgen Klopp morda ne bo mogel računati tudi na poljskega vezista Blaszczykowskega.