X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Igralci Reala najboljši skakalci v Euroligi

Po štirih tekmah v Euroligi je Real Madrid vodilni v statistiki skokov, v najboljši evropski konkurenci ima skupno 145 skokov, več kot 36  skokov na tekmo. Medtem, ko so ostale ekipe skupno blizu v vseh skokih, je ekipa Pabla Lasa veliko boljša, ko gre za skoke v napadu, 60 skokov ujamejo skupaj ter povprečno 15 na tekmo. Slaughter(6), Mirotic (5), Begić (4.25) in Reyes (3.75), so najmočnejši igralci belih na tem področju.

Trden začetek Real Madrida v Evroligi, s tremi zmagami in enim porazom v zadnji sekundi tekme, je v veliki meri zaradi njihove uspešnosti v skoku. Vključitev Slaughterja je zlasti okrepilo bele predvsem znotraj igre že od samega začetka. Ameriški center je postal model igralec v skokih za ekipo Lasa, s 6 skoki na tekmo, ki mu sledi Mirotic s 5 skoki, Begić z 4,5 skoki in Reyes 3,75 skoki na tekmo. Real Madrid vodi pred ekipo Elan Chalonu z bivšim NBA igralcem Shelden Williamsom, Maccabijem, Olympiacosom, Panathinaikosom, Sieno, Unicajo in CSKAjem iz Moskve, kateri so dosegli prav tako več kot 140 skokov.

TABELA SKOKOV V EUROLIGI
Ekipa Skupaj skokov  Skokov v napadu
Real Madrid  145 60
Elan Chalon 144 48
Maccabi Electra 144 41
Olympiacos 142 56
Panathinaikos 142 40
Montepaschi Siena 142 38
Unicaja de Málaga 142 36
CSKA de Moscú 140 37

Toda največja razlika je očitna v napadalnih skokih. Real Madrid je osvojil 60 skokov v napadu in 3 igralci, Slaughter, Mirotic in Begić, z 2,5 skoka na tekmo, so med top 10 igralci v tej kategoriji. Samo Olympiacos s 56 skoki v napadu je blizu v tej kategoriji za Real Madridom. Preostale ekipe niso dosegle niti 50 skokov. Veliko se govori o zunanji moči belih, ampak nekaj točk so dosegli s svojo odlično igro v notranjosti, kjer prevladujejo v skokih, kar omogoča Real Madridu zgraditi svojo igro naelektreno.