X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mirza Begić

“Olimpija je mlada in talentirana ekipa. Doma, proti Fenerbahceju, so dokazali, da so težak nasprotnik”, trdi slovenski center.

Vrača se, vrača se nazaj k svojim najboljšim predstavam, zato si je prislužil več kot eno ovacijo Palacia De los Deportes, ki so mu jo ponudili navijači na zadnjih domačih tekmah. Mirza Begić je v svojem najboljšem trenutku od kar je prišel v Real Madrid. Slovenec, ki si je poškodoval v pred sezoni, se sedaj počuti zadovoljen z delo, ki ga opravlja na tekmah. Njegova vrnitev, je trajala nekoliko dlje od pričakovanega. Sedaj se zahvaljuje navijačem, ki so bili potrpežljivi z njim in verjeli vanj. Pravi v programu 6,75 RealMadrid TV: “Zelo sem srečen, da verjamejo vame. Zadnje čase igramo dobro… a bilo je zelo težko povrniti zaupanje po poškodbi”.

Mirza, si trenutno v svojem najboljšem momentu od kar si prišel v Real Madrid… Nam lahko razložiš, kaj se je zgodilo a začetku sezone. Veliko ljudi se sprašuje kaj se je zgodilo, ne vedo, da si bil poškodovan in ne vedo, kako težko se je bilo vrniti nazaj…

Na začetku sezone, na enem od prvih treningov, sem si poškodoval gleženj, poškodba, ki se je kasneje zelo zakomplicirala. Skoraj 3 tedna nisem mogel hoditi, in seveda sem posledično izgubljal na formi in težko se je bilo vrniti nazaj. Hočem se zahvaliti vsem trenerjem, ki so sodelovali z mano po vsakem treningu, da bi se lahko vrnil čim hitreje.

Sedaj to daje rezultate. Navijači v Palaciu so te pričakali z ovacijami, še več, ko te je Laso zamenjal so vsi vstali in te pospremili z glasnim aplavzom.

Zelo sem vesel da verjamejo vame. Zadnje čase igramo dobro… a bilo je zelo težko povrniti zaupanje, saj sem dolgo časa rabil da se 100% vrnem na parket… sedaj se pripravljen.

Sedaj je prišel Rafa Hettsheimeir, da ti pomaga pod obročem. Predstavlja to dodatno motivacijo, ko veš, da je nekdo, ki ti dela konkurenco?

Srečni smo da je tu. Potrebovali smo še en center, začenja se integrirati v skupino. Upamo, da bo čim prej pripravljen. Vedno obstaja konkurenčnost v ekipi.

Mirza, v petek potujete v Ljubljano, ki za te predstavlja drug dom.

Imam zelo lepe spomine na Olimpijo. To je ekipa, s katero sam prvič zaigral v Euroligi. Tam sem imel zelo dobre sezone in ohranjam lepe spomine. Čez poletje živim tam, tam je moj drugi dom, zelo sem vesel, da se vračam nazaj.

Olimpija je letos zelo mlada ekipa. Zmagali so na prvi tekmi in nato zgubili na ostalih treh,  ali dejstvo, da so tako mladi pomeni, da so še bolj nevarni?

So mlado in talentirano moštvo. Imajo zelo dobrega trenerja, ki z njimi dela odlično. Kot vsako mlada moštvo, lahko igrajo en tekmo odlično in drugo slabo, saj nimajo izkušenj. Dokazali so, da so doma, po zmagi nad Fenerbahcee, zelo težak nasprotnik.

Gledajoč njihovo igro, kaj misliš, kaj je tisto, kar vam lahko najbolj škoduje?

Nesmemo jim pustiti, da dosegajo lahke koše. Proti Olimpiji moramo odigrati odlično v obrambi