X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi z Borussio: Mourinho

“Če se kvalificiramo naprej iz te skupine bo to že uspeh in smo zelo blizu”, pravi madridski trener

Real Madrid je remiziral z Borussio Dortmund na Santiagu Bernabéu na tekmi četrtega kroga skupinskega dela Lige Prvakov in José Mourinho je po tekmi spregovoril pred novinarji: “Dva krat, ko sem osvojil Ligo Prvakov, smo bili v skupinskem delu drugi v skupini. Z Porto smo bili drugi, saj je Real Madrid zasedel prvo mesto. Nato smo igrali z Manchesterom in zmagali. Z Interjem smo igrali proti Chelseaom v osmini finala. Chelsea je izpadel in mi smo šli naprej. Tako, da mislim, da je povsem vseeno ali si prvi ali drugi, a še vedno imamo možnosti končati prvi in poskušali bomo osvojiti največje možno število točk”.

Trenerja belih so prosili za sporočilo navijačem: “Če bi se skupinski del danes zaključil, smo kvalificirani za naprej. Če je to letos najtežja ekipa in Real Madrid je vedno bil na mestih, ki so vodili naprej, ne vem zakaj je potrebno dramatizirati. Če se kvalificiramo naprej iz te skupine je to že velik uspeh in smo zelo blizu. Če bomo drugi, to predstavlja problema za tiste, ki so na prvem mestu in bi lahko igrali z nami.  Tisti, ki končajo na prvem mestu pričakujejo ‘lažjega’ nasprotnika, predstavljajte si igrati proti Real Madridu. Ne vidim razlogov za dramo. Tu smo odigrali odlično proti Cityu in danes bi se lahko zgodilo isto. Če bi bil med navijači, bi raje gledal tako tekmo z remijem, kot pa kakšne druge tekme,ki so na ravni Europa League”. Callejón je vstopil v drugem polčasu in José Mourinho je izpostavil delo svojega nogometaša: “Imeli smo probleme. Izgubljali smo in izgubili smo Higuaína. Nismo imeli drugega napadalca na klopi in morali smo preobrniti rezultat, kar nam je tudi uspelo in Callejón je imel veliko pri tem. Igrali smo z štirimi ‘napadalci’, odločili smo se zamenjati Modrica za Essiena in igrati samo z dvema na sredini igrišča. To ni odgovarjalo Modriču, amapak Essienu in Xabiu. Pritiskali smo bolj zgoraj in imeli več dinamike.  José je odigrali odlično, svež, z odlično dinamiko, zadel je gol. Legalen gol, to lahko rečen sedaj, ko sem videl posnetek. Veliko me jih je vprašalo, če smo bili blizu zmage in rekel sem, da bomo blizu zmage če zadenemo dva gole, ker smo zadeli tri nisem zadovoljen z rezultatom”.

Ronaldo je prav tako odigrali odlično tekmo in poskušal do konca, trener Madridčanov je imel besede hvale tudi zanj: “Odlično je odigral celotno tekmo. Če imam kakšen fizičen problema, stisne zobe. V drugem polčasu je bil še posebej odličen, saj je moral pokrivati prostor, ki drugače ni njegov . Odlično”.

O odsotnost Morate pravi: “To je moja krivda. V nedeljo je odigral vseh 90 minut s Castillo. Prosili so me in sem rekel da lahko. Nisem si mislil da bomo izgubili Benzemaja na treningu. Mislil sem začeti z Benzemajem in imeti Higuain na klopi, nato pa se je Benzema poškodoval in Higuain je moral ven po 30 minutah. Moja krivda. Prosili so če bi lahko igral Morata s Castillo, ker je  bil Jese sankcioniran, in sem rekal da lahko”.

Ekipa je prejela dva zadetka v prvem polčasu in odigrala drugi briljantno: “Storili smo dve veliki defenzivni napaki, lahko bi se reklo tudi tri, saj bi nam lahko zabili tudi tretjega. Če igraš proti veliki ekipi in odličnim igralcem, ne oprostijo, te uničijo. Nismo dobivali žog, skoraj vse je prestregla Borussia, ki je hitro prešla v napad. Dolgo  časa smo držali  žogo na mestu, ker se nismo znali osvoboditi pritiska Borussie, v drugem pol času je bila to druge zgodba. Drugi pol čas mi je bil všeč”.

O navijačih na Bernabéu Mourinho pravi: “Kdor je že dve leti v Real Madrid, ga ne presenečajo niti žvižgi niti podpora. To so kultne, normalne stvari, ki se ne bodo spremenile. V prvem pol času ekipa ni igrala dobro in logično navijači niso mogli pozitivno odreagirati. V drugem so navijači podprli svojo ekipo. Bili so pošteni”. Na vprašanje, če bosta oba napadalca nared za naslednjo tekmo zaključuje: “Ne verjamem, da bosta lahko igrala v nedeljo”.