X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Sergio Ramos

“Še naprej sanjam, sem optimističen v vseh pogledih in še vedno hočem osvajati lovorike”, razkriva branilec Real Madrida.

Sergio Ramos se je prav tako pogovarjal z Audijem na predaji novih Audijevih avtomobilov za letošnjo sezono. Drugi kapetan belih se je zahvalil za stalno podporo navijačev in bil zelo optimističen ob pogledu na prihodnost: “Podpora tvojih ljudi v ključnih trenutkih je zelo pomembna. Tega se nikoli ne pozabi. Še vedno sanjam, sem optimističen v vseh pogledih in še naprej hočem osvajati pomembne lovorike”.

Kaj je tisto, zaradi česar je nogomet tako poseben?

Zaradi ogromne svetovne reakcija nanj. Zaradi tega se počutimo še posebej privilegirani v življenju, saj nas to razlikuje od ostalih

Tvoje otroške sanje?

Vedno je pomembno imeti želje, cilje. Vedno sem pravil, da hočem biti ali bikoborec ali nogometaš, mama, ki jo je bilo strah, da bi res odšel med bikoborec, me je izbrala za nogometaša, kar je bilo manj nevarno. Nikoli se ne sme izgubiti upanja, da se lahko uspe.

Se zavedaš vseh uspehov, ki si jih dosegel z klubi in reprezentanco?

Nogomet gre zelo hitro, ne dovoli ti, da uživaš v trenutkih. Zavedam se vseh uspehov kar smo jih dosegli in kar se dosega, a šele čez nekaj časa se bomo resnično zavedali, kako veliki so naši uspehi. V prihodnosti se bodo videli sadovi, vse tega našega dela in odrekanja.

Zakaj je Real Madrid tako poseben?

Zaradi njegove zgodovine. Real Madrid je najboljši klub na svetu, in čeprav nekaterim to ni všeč, je to dejstvo. Vsi igralci, ki so tu igrali in vse lovorike, so dale prestiž klubu.

Katera je najboljša tekma, ki se je spominjaš kot nogometaš?

Veliko dobrih trenutkov sem doživel, a posebej pri srcu mi je La Ligi, ki smo jo osvojili z Capellom, ker je bila zelo majhna razlika z Barcelona, napeto je bilo vse do konca.

Kaj se čuti, ko se zabija gol?

Zadovoljstvo, veselje in povračilo za trdo kolektivno delo ekipe. V nogometu, kljub temu da vedno izpostavljajo posameznike, se nagrajuje kolektiv. Zadovoljen si zaradi svojih soigralcev.

Katerega se še posebej spominjaš?

Imam srečo, da sem za Real Madrid zabil, kar lepo število golov. Prvega, ki sem zadel za Real Madrid proti Olympiacosu bo vedno poseben, a zadeval sem tudi na kakšnem Clásicu in ostalih derbijih. Z reprezentanco se jih tudi spominja kar nekaj.

Kakšna je odgovornost branilca na igrišču?

Moj cilj je biti vedno v dobri formi in soočati se z vrhunskimi napadalci. Nikoli ne smeš zapustiti dnevnega truda in stalne forme, ker je vse del tega, da si profesionalni nogometaš na najvišji ravni, če hočeš tam ostati veliko časa.

Do katere mere se zavedate, da predstavljate vzornike za otroke?

Zavedamo se tega, še posebej če si del Real Madrida. Veliko je otrok, ki si želijo postati nogometaš in igralci Real Madrida. Moramo biti zelo previdni, saj predstavljamo ogledalo za števile otroke, ki si želijo biti podobni nam.

Kako ti navijači lahko vzbudijo emocije?

Vedno sem se počutil zelo ljubljenega tako v Sevilli kot v Real Madridu. Podpora tvojih navijačev v ključnih trenutkih je zelo pomembna. Nikoli se ne pozabi njihovega glasnega navijanja v težkih trenutkih.

Kakšen nasvet bi dal vsem tistim, ki si želijo postati nogometaši?

Borijo naj se za tisto, kar si resnično želijo. Trdo delo jih bo naredili še boljše, morajo biti optimistični. Z željo, delom in skromnostjo, kljub temu, da ni zagotovil, saj se v nogometu lahko zgodi veliko stvari, se vse lahko izpolni.

Kako bi se definiral kot nogometaš?

Tisti, ki me poznajo vedo, kakšen sem. Preprost človek, iz soseske. Še naprej sanjam, sem optimist v vseh pogledih in še naprej imam željo osvajati pomembne lovorike. Osebno sem zelo vesel in preprost človek.