X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid gostuje pri Union Olimpiji

Ekipa pod vodstvom Pabla Laso, bo v Ljubljani iskala svojo četrto zmago v Euroligi proti zadnjo uvrščeni Union Olimpiji, da bi prvi krog tekem končala na prvem mestu skupine A (20:30h, RealMadrid TV)

Real Madrid igra proti Union Olimpiji v Stožicah tekma, ki bi morala biti veliko lažja kot gostovanja v Moskvi in Istanbulu. Madridska ekipa, ki ima trenutno pet zaporednih zmag v Ligi Endesa in Euroligi, bo poskušala zmagati in tako ostati na prvem mestu po prvem ciklu tekem v skupini A, naslednji teden bele čaka gostovanja v Atenah proti Panathinaikosu.

Ekipi sta pred tekmo v zelo različnih situacijah. Real Madridu, moštvu z najboljšim napadom v skupini (v povprečju 83 točk na tekmo), bo nasproti stala najslabša obramba (v povprečju 78 prejetih točk na tekmo). Madridčani ne poznajo poraza od tistega nesrečnega proti Khimku v Moskvi v drugem krogu tekmovanja. Od takrat, so zmagali na vseh petih tekmah, ki so jih odigrali. Poleg tega, so prejšnji teden očitali pravo košarkaško lekcijo, velikem favoritu Eurolige, turškemu Fenerbahcu. Na drugi strani Slovenci, ki so začeli odlično proti zmagi v Cantuju, prihajajo na tekmo z tremi porazi v Euroligi in porazom proti Skopju v ligi ABA.

PRED TEKMO
Ekipa Pozicija OT Z P + +/-
U. Olimpija 4 3 1 291 312 -21
Real Madrid 4 1 3 333 305 +28

Tako Turki kot Grki so v Ljubljani zmagali, tako da bi ekipa Pabla Lasa morala slediti njihovim korakom, če želi ostati na prvem mestu. Argumentov za zmago jim ne manjka; če začnemo z dolžino klopi, kar je ena od ključnih razlogov za uspeh letošnjega Real Madrida. Proti Mapooro Cantú je 5 igralcev imelo več kot 10 točk, prav vsak je zmožen odločiti tekmo.

Veliko bo na tekmi odvisno od dnevne forme Rudya Fernándeza in Mrize Begića. Balearec je glavna referenca v napadu, z povprečjem 18.25 točk na tekmo, seveda pa v napadu ni sam, Rudy lahko računa na Llulla, Carrolla ali Mirotića. Na drugi strani, slovenski center dviguje svojo formo na vsaki tekmi, kar dokazujeta zadnji dve tekmi v Euroligi (14 točk proti Fenerbahceju in 17 proti Cantuju), a bolj kot doseganje točk, se njegova dobra forma vidi na igri Real Madrida. Begić bo še dodatno motiviran, saj igra proti svoji bivši ekipi, ki mu je omogočila igranje v Real Madridu.

Povprečja
Ekipa + Skoki Asistence Blokade Ukradene ž. Izgubljene ž.
U. Olimpija 72,8 78 34 15,5 1,3 4 14
Real Madrid 83,3 76,2 36,3 16,3 3,8 9,8 13,8

Proti Olimpiji bo četverca Madridčanov pod košem morala dokazati zakaj je Real Madrid najboljša ekipa v skoku na tekmovanju, še posebej v napadu. Slaughter, Reyes in Mirotić bodo zadolženi za ustavljanje njihove igre pod košem, kar je eno glavnih orožji Union Olimpije. Avstralec Baynes je ključni igralec v ekipi. Zanimivost, Bayne je najboljši skakalec v Euroligi, z povprečjem desetih skokov na tekmo in 18 točkami. Če bo dobro razpoložen ima Olimpija vse možnost za zmago. Drugi pomembni členi v slovenski ekipi so Dylan Page, Salin in Blazic, vsi mladi igralci, ki sledijo sanjam, da se uvrstijo med 16 najboljših.

Trener Real Madrida Pablo Laso trdi, da bo “zelo nevarna tekma” zaradi narave ekipa “ki se razvija in igra pred domačimi navijači”. Begić se strinjam s svojim trenerjem in dodaja: “ne smemo jim dovoliti, da razvijejo svojo igro, zato moramo zaigrati trdno in odločno v obrambi in moramo biti skoncentrirani skozi celotno srečanje”.