X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je včeraj spregovoril z novinarji na novinarski konferenci pred današnjo tekmo proti Levanteju. Portugalski trener, ki je že povedal da bodo Özil, Callejon, Di Maria in Cristiano Ronaldo začeli tekmo, je spregovoril o tekmi proti ekipi iz Valencije in pri tem analiziral ekipo proti kateri bodo danes igrali njegovi varovanci.

“Stadion Levanteja je težak za vsakega, ne samo za Real Madrid. Če bi to bil stadion kjer bi bilo lahko igrati in bi samo Real imel težave, potem bi bilo to eno, vendar pa Levante na domačem igrišču ni izgubil že kar nekaj časa in ne vem, če se vi spomnite kako so nazadnje izgubili doma. Gre za težko gostovanje in za zapleteno domačo ekipo. Imajo svoj slog igre, ki jim prinaša rezultate, vendar pa je moja ekipa predana, ambiciozna in si želi zmage ter napredka. Imamo veliko poškodovanih igralcev, vendar pa gremo v tekmo povsem odgovorno.” 

Portugalski trener je prav tako spregovoril o poškodovanih igralcih in o ofenzivnem delu začetne enajsterice njegove ekipe. “Ne vem če bom lahko računam na Fabia in Arbeloo. Sta trenirala in glede na njuno počutje se bomo odločili, če bosta jutri igrala ali pa sedela na klopi. Cristiano Ronaldo bo bil napadalec na stadionu Levanteja. Di Maria in Callejon bosta igrala na krilnih položajih, Özil pa bo bil organizator naše igre. Sedaj ne rabite več razmišljati o napadu na tekmi proti Levanteju.”

Ko so vprašanja nanesla na Kakaja je Mourinha pohvalil delo Brazilca: “Pomaga ekipi, ko je na igrišču. Če bi bil levo krilo bi veliko igral, tako pa je organizator igre in ko več igra ko Özil začnete spraševati o Özilu in sedaj ko dobro igra Özil sprašujete o Kakaju.”

Mourinho je na novinarski konferenci omenil še dva igralca in to sta Morata in Benzema. Pri tem je povedal za mladega Realovega igralca, da je “dober, fenomenalen igralec”, medtem ko je glede francoskega igralca in glede njegove izjave za francoske medije (dejal je, da ne igra dovolj v Realu, op.p.) je Mourinho dejal: “Sam preživim vsako tekmo 90 minut na klopi.”

Za konec pa je na vprašanje ali je srečen z dosežkom Reala do sedaj v tej sezoni: “O tem bomo govorili na koncu sezone, kar pomeni meseca maja. Tisti mesec bomo potegnili črto in ocenili našo sezono. Če si želim, da bi ekipa igrala boljše kot je do sedaj, potem je moj odgovor da. Na začetku sezone sem govoril o ambicijah ekipe, vendar pa so se stvari spremenile in ekipa je predana, ambiciozna in si želi zmagovati ter napredovati.”