X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Levante 1-2 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je včeraj v Valenciji odigral svojo sedmo tekmo v nekaj več kot treh tednih (ena tekma na vsake tri dni). Belim je uspelo premagati ovire, ki so jih predstavljale odsotnost štirih pomembnih igralcev zaradi poškodb, igrišče na katerem je bilo zaradi močnega dežja skoraj nemogoče natančno podati in stadion na katerem v tej sezoni še nobeni ekipi ni uspelo premagati domače ekipe (Levante je zabeležil 8 zmag in 1 remi). Ronaldo, ki je bil zamenjan ob polčasu zaradi razbite arkade, ki mu jo je zadel Navarro s komolcem v enem izmed dvobojev, je popeljal bele v vodstvo v 21. minuti. Angel pa je na drugi strani sredi drugega polčasa ekipi znova izenačil. Beli, ki med drugim zapravili strel iz bele točk, zadeli dve prečki so znova prišli v vodstvo šele v 84. minuti, ponovno iz prostega strela. Morata, ki je prišel v igro namesto Özila minuto prej, je bil najbolj spreten po predložku Xabi Alonsa iz prostega strela in tako že ob svojem prvem dotiku žoge Realu prinesel četrto zaporedno zmago v prvenstvu pred reprezentančnim odmorom.

José Mourinho se je po poškodbi Higuaina in Benzemaja odločil, da bo Ronaldo zaigral v konici napada, čeprav je na trenutke menjal položaj s Callejonom in Di Mario. Formula za dosego želenega rezultata na tekmi, ki se je začela še z eno nesrečo in ne samo zaradi praktično neregularnih razmer na igrišču, zaradi česar je bila tekma še toliko bolj težka. Ronaldo, ki je imel prvo priložnost na tekmi po strelu s strani, ki ga je Munúa obranil v drugi minuti, nato pa mu je David Navarro pri enem od skokov s komolcem razbil arkado. Portugalec se je sesedel na tla z okrvavljenim očesom, nato pa za pet minut zapustil igrišče, kjer so ga oskrbeli Realovi zdravniki. Cristiano ni želel izpustiti naslednje priložnosti iz rok in tako je v 21. minuti Xabi Alonso izvajal prosti strel, ki ga je Navarro odbil pred Pepejem, vendar pa je žogo odbil le do Realove sedmice. Ronaldo je najprej izvrstno zaustavil žogo s kolenom, nato pa neubranljivo streljal mimo domačega vratarja ter tako poskrbel za veselje belega baleta. 0-1 in Ronaldo, ki je sedaj sedmi najboljši strelec v zgodovini belega baleta v La Ligi (124 golov), je dosegel gol še na enem redkih stadionov na katerih še pred tem ni dosegel gola v La Ligi. V nadaljevanju sta ob ekipi imeli malo priložnosti za zadetek, saj sta obe ekipi imeli velike težave z igriščem in zato so bili najboljša alternativa prosti streli. Kljub temu pa je bila borba za vsako žogo ogromna in obe ekipi sta dali vse od sebe za dosego svojih ciljev. Poskus Ramos v 42. minuti po predložku Callejona, je bila zadnja priložnost v prvem polčasu, ki si zasluži omembe. Real Madrid je tako odšel v slačilnico z najmanjšo možno prednostjo, vendar pa je bila to zelo pomembna prednost glede na težke razmere za igranje.

Drugi polčas se je začelo z spremembami. Ronaldo zaradi močnega udarca iz začetka tekme ni mogel več nadaljevati, tako da je namesto njega na igrišče stopil Albiol in v prvi minuti drugega polčasa je bil Levante tisti, ki si je ustvaril priložnosti za gol. Močan strel Juanluja iz 20. metrov je zahteval čudovito obrambo Casillasa. Beli niso potrebovali dolgo, da so se odzvali in to trikrat v eni minuti. Po dolgi žogi do Di Marie, je ta podal do Callejona, ki je poskušal povečati prednost belega baleta, vendar pa je 56. minuti dobro posredoval Munúa. Argentinec je izvajal naslednji udarec iz kota in pri tem poskušal presenetiti domačega vratarja z neposrednim strelom iz kota, vendar pa je bil urugvajski vratar na mestu. Še en kot in še ena priložnost. Tokrat je kot izvajal Özil, ki je v kazenskem prostoru našel povsem samega Pepeja, ki pa mu ni uspelo doseči gola z glavo s šestih metrov, saj je zadel le prečko. To je bilo najboljše obdobje igre Real Madrida in samo prečka je preprečevala gostom  iz Madrida, da bi povečali prednost. Munúa ni uspelo izbiti še enega kota, ki ga je izvedel Di Maria. Žoga se je odbijala med igralci v kazenskem prostoru Levanteja, preden je Ramos poskusil streljati kar s peto in pri tem zadel prečko, odbita žoga pa se je odbila nazaj v polje, vendar pa Ramosu ni uspelo zadeti (60. minuta). V komaj štirih minutah je tako belim prečka kar dvakrat preprečila ponovno vodstvo. Di Maria je imela prav tako lepo priložnost za zadetek v 61. minuti, vendar pa mu ni uspelo doseči gola. Vse to je potekalo v znamenju izenačenosti, kar je bilo dokaj nezasluženo zaradi tega kar vse se je dogajalo na igrišču. Dolga žoga do Martinsa, ki je podal žogo Angelu in tako je slednji v 62. premagal Casillasa in poskrbel za veselje domačih gledalcev. Mourinho ni potreboval dolgo, da se je odzval na izenačenje, zato je iz igre potegnil Arbeloo in v igro poslal Kakája, da bi njegova igrala še bolj napadalnoza zmago novo zmago. Brazilec je s podajo v konici napada zaposlil Callejona, vendar pa je bil pri tem nepravilno zaustavljen in Muñiz Fernández je pokazal na belo točko. Xabi Alonso je prevzel breme na svoja pleča, vendar pa je Munúa v 72. minuti. obranil njegov strel. Od tega trenutka do konca tekme so si gostje iz Madrida še naprej ustvarjala priložnosti in tako je zasluženo prišel tudi zadetek za vodstvo. Morata, ki je nadomestil Özila v 83. minuti in tako že s svojim prvim dotikom odločil srečanje. Beli so znova zadeli po prostem strelu z leve, ki ga je izvedel Xabi Alonso, v kazenskem prostoru pa je bil najbolj spreten mladi napadalec, ki je tako Realu prinesel veliko zmago.

Stadion: Estadio Ciudad de Valencia (Valencia)
Sodnik: Cesar Muniz Fernandez
Levante 1-2 Real Madrid
Angel 62.; Ronaldo 21., Morata 84.
Xabi Alonso (Real) je v 76. minuti zapravil 11-m.

Levante: Mununa, Lopez, Ballesteros, Navarro, Juanfran, Iborra, Diop (86./Ruben), Zhar (54./Angel), Barkero (86./Michel), Juanlu, Martins.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa (69./Kaka), Pepe, Sergio Ramos, Coentrao, Essien, Xabi Alonso, Özil (83./Morata), di Maria, Callejon, Ronaldo (46./Raul Albiol).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com