X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi z Leventejem: Mourinho

José Mourinho je analiziral zmago svoje ekipe proti Levanteju. Trener belega baleta je pohvalil svojo ekipo in pomembnost zmage, ki so jo dosegli: “Bila je težka tekma za vse. Prilagodili smo se na razmere in je bil pošten boj med dvema dobrima ekipama, ki sta dali vse od sebe v iskanju pozitivnega rezultata. Ekipa je morala igrati z velikim značajem in močjo, in zato smo zasluženo zmagali. Nisem še prej zmagal tukaj in to so tri zelo pomembne točke.”

Portugalec je spregovoril tudi o postavitvi njegove ekipe, ki jo je uporabil in o reakciji njegove ekipe po izenačenju: “Igrali smo 4-4-2, ker smo vedeli, da nam igrišče ne bo dopuščalo igrati svojega nogometa in zato smo morali igrali bolj neposredno. Običajno na teh tekmah zmaga ekipa, ki prva doseže zadetek. Na koncu smo morali zadeti dvakrat, da smo zmagali tekmo. So se odzvali in izenačili. Brez Cristiana Ronalda nam je bilo težje. Callejón in Di Maria sta igral fantastično kot napadalca in nato je prišel “El Niño” (Morata, op.p.), ki je dosegel zadetek ob svojem prvem stiku z žogo in tako smo osvojili tri točke.”

Ko je bil povprašan o neugodnih razmer na igrišču je izjavil: “Za vse tiste, ki so kdaj igrali nogomet, dobro ali slabo, kot otrok je bilo zabavno igrati v dežju in mislim, da ljudje uživajo v določenem obsegu. Bolj tehnične ekipe imajo težave ob tem in prav tako tudi sodniki, ki se težje znajdejo,prav tako pa tudi gledalci, saj je hladno in dežuje. Vendar pa je to še vedno nogomet in je treba prilagoditi svojo igro. Levante je igral tako kot si je želel, trdo so se borili in nam zelo otežili stvari.”

Portugalec je pohvalil Morato, strelca zmagovitega zadetka: “On si zasluži pohvale, ne jaz. Pohvala na moj račun gre samo glede tega, da mu pomagam pri napredovanju, ko ga treniram in da mu ne dovolim, da gre v katero drugo ekipo, kot Mata in Negredo. Sam sem ga pripeljal v prvo ekipo, nihče drug. Pripeljal sem ga v treh zaporednih sezonah. Rekel sem klubu, da naj mu da pogodbo prve ekipe in da ne dovoli, da nas zapusti letos. Imamo Higuain in Benzema in ko ona dva ne igrata, bo igral Morata. Kaj ostali govorijo zame sploh ni važno, kar je pomembno je to, da raste kot igralec in kot oseba, saj se njegovo življenje spreminja s tem, ko postaja del prve ekipe. Vi izpostavljate tekme v kateri ni med izbranci, ali ne igrati, vendar pa je do sedaj odigral tri tekme, igral je v pokalu in je debitiral v pokalu šele lani. “El Nino” (Morata, op.p.) je duševno zelo stabilen in upam, da bo tako ostalo tudi potem, ko bo prebral vse to kar se bo pisalo o njem v prihodnjih dneh.”

Glede enajstmetrovke nad Callejonom in glede sodnika, je bil Mourinho jasen: “Enajstmetrovka je bila povsem upravičeno dosojena, brez dvoma. Sodnik je po mojem mnenju sodil odlično tekmo. Če je naredil napako jo je zato, ker je stranski sodnik naredil napako in zadetek Levanteja, saj je bil prepovedan položaj. Dobro delo s strani sodnika in Levanteja. Ljudje, ki so videli tekmo na stadionu in doma, niso videli kakovostne igre, ampak pošten boj med dvema dobrima ekipama, ki so dali vse od sebe v iskanju pozitivnega rezultata.”

Glede Cristiana Ronalda, ki je bil zamenjan ob polčasu in glede udarca, ki ga je prejel v drugi minuti tekme, je Mourinho dejal: “Vrti se mu. V prvem polčasu ni mogel dobro videti na to oko, vendar pa med polčasoma ni mogel dobro videti na nobeno oko. Tako, da je bilo nemogoče, da bi še naprej igral. Ko pridemo v Madrid bo odšel v bolnico, da opravi testi, ki so potrebni.”