X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Butragueño postal član nogometnega hrama slavnih

 »Ta nagrada je posebna, imam srečo, da me je doletela ta čast,« je povedal Realov direktor za institucionalne odnose med slovesnostjo, ki je potekala v Pachuci.

Emilio Butragueño je zdaj član Fifinega nogometnega hrama slavnih v Pachuci. Realov direktor za institucionalne odnose, ki je med slovesnostjo rekel, da je to »posebna nagrada«, se je tako pridružil Alfredu Di Stefanu, Puskasu, Zinedinu Zidanu in Hugu Sanchezu, ki so že del tega letnega izbora združenja, ki je bilo ustanovljeno lani s strani predsednika Fife Seppa Blatterja.

Butragueño, ki je z Realom osvojil šest ligaških naslovov, dva pokala UEFA, dva Španska pokala, Ligaški pokal in tri Španske super-pokale, se je udeležil slovesnosti v Pachuci v Mehiki. Povedal pa je naslednje: »Sem zelo srečna oseba, osvojil sem veliko nagrad skozi mojo kariero, vendar ta je drugačna in zagotavljam vam, da bom poiskal posebno mesto v moji hiši, da se ohrani spomin na ta poseben večer.«

Trenutni direktor za institucionalne odnose Real Madrida se je v hram slavnih pridružil s skupino izbranih igralcev, med katerimi so bili tudi Kempes, Fontaine, Jules Rimet, Rinus Michels, Zoff, Van Basten, Obdulio Varela in Bobby Moore. Ta čast ga je doletela zaradi njegove uspešne kariere, saj hram slavnih nogometašev nagrajuje igralce, trenerje in managerje, ki so pustili svoj pečat skozi nogometno zgodovino.