X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Karanka

“Siguren sem, da nam proti Athleticu ne bo lahko”, pravi trener belih.

Real Madrid se srečuje z Athleticom na tekmi 12 kroga domačega prvenstva, Madridčani bodo iskali svojo osmo zmago v sezoni. Aitor Karanka, ki je kot nogometaš igral v obeh ekipah, se zaveda kako zapletena so lahko srečanja med Real Madridom in Athleticom: “Ko  igrata Real Madrid in Athletic, po navadi tekma ne odloča o ničemer. Seveda je vedno pomembno biti čim višje na lestvici, a siguren sem, da nam proti Athleticu ne bo lahko. Lani je bil na neverjetnem nivoju, dva finala v eni sezoni. To leto, kljub temu, da ni v svojem najboljšem trenutku, ima zelo kvalitetne igralce, ki lahko ob trenutku nepazljivosti povzročijo veliko nevšečnosti”, izjavlja drugi trener madridske ekipe v intervjuju za spletno stran Bwin.

Na Santiagu Bernabéu bo danes 82 srečanje dveh zgodovinskih ekip, ki sta od vedno prisotni v La Ligi. “Verjamem, da se je kot nogometaš za take tekme zelo ‘lahko’ pripraviti, saj imajo te tekme, vse kar si igralec želi. Odlično atmosfero med dvema zgodovinskima kluboma La Lige, kot igralec si želiš, da pridejo čim prej saj so označene kot ene pomembnejših”, trdi Karanka.

Karaka je govoril tudi o svojemu napredovanju kot trener in o tem, kaj ga je pripeljalo do prve ekipe Real Madrida. “Delati z najboljšim trenerjem na svetu, je prvo kot prvo, velik privilegij. Začeli sem pri mlajših selekcijah reprezentance, od dela z dečki na enkrat delati v Real Madridu z najboljšimi na svetu, je resnično neverjetno. Poleg dela z Mourinho, opazujem njegove metode in enostavno uživam ob delu z njim, kar verjamem, da je najpomembnejše, spoznati Mourinha osebno je tisto, kar je zame bilo najpomembnejše. Na koncu koncev z njim preživim največ časa, doživljam neverjetne trenutke, ljudje ga resnično ne poznajo”.

Drugi madridski trener, je že tretjo sezone pri ekipi belih, govoril je o do sedaj osvojenih lovorikah: “Lovorike so v svetu športa vedno pomembne, še posebej v klubu kot je Real Madrid, kjer sem imel priložnost osvajati velike lovorike kot igralec. Dolgo časa je Real Madrid bil brez lovorik in priti v klub in osvojiti Copo del Rey po tolikšnem času, osvojiti La Ligo z zgodovinskimi številkami, vse to je pomembno predvsem za ljudi, ki še naprej imajo veliko zanimanja in zaupanja v naš projekt”.

Cristiano Ronaldo je eden od najpomembnejših členov v ekipi in Karanka je izpostavil njegovo vlogo tako na igrišču kot izven: “Kot sem že govoril o Mourinho, tudi Cristiano je velika neznanka. Imamo veliko srečo in privilegij, da je tu z nami. Kot profesionalec, ni treba izgubljati besed; vsa njegova statistika, njegov karakter in profesionalizem so vsem vidni. Kot oseba je vedno zelo profesionalen, vedno hoče biti še boljši, pokazati nekaj več. Ta isti odnos prenaša na ekipo, vtisnil jim je to željo po zmagovanju in napredovanju iz dneva v dan”.

Trener belih je izpostavil odlične igralce, ki jih ima Real Madrid, v obrambi, ko je bil vprašan če bi on dandanes bil v začetni postavi Real Madridaa: “Časi so se zelo spremenili. Na srečo imamo Pepeta in Ramosa, ki sta zame najboljša ne svetu, Varane je prav tako odličen; Raúl Albiol, španski reprezentant in svetovni prvak in Ricardo Carvalho, ki mogoče trenutno ni v najboljši formi, a je bil referenca za ostale centralne branilce dolgo časa”, zaključuje.